Vrei să devii un bucătar desăvârşit? Iată aici câteva trucuri pentru tine

0
88

Bucătăria este frumoasă, mai ales în momentul în care toată lumea îţi complimentează preparatele culinare pregătite.

Photo credit: bass_nroll via Foter.com / CC BY-NC-ND
Photo credit: bass_nroll via Foter.com / CC BY-NC-ND

Dar cum în spatele fiecărei arte se ascund trucuri bine păstrate iată că şi în bucătărie există trucuri care îţi pot face treaba mai uşoară şi preparatele mai gustoase.

Iată aici câteva sfaturi care îţi sunt de folos în bucătărie!

Ficatul se sărează când este aproape gata deoarece astfel, nu se mai întăreşte.

Dacă doreşti să dai o aromă pală de usturoi preparatului poţi freca farfuria cu un căţel de usturoi.

Acoperă checul pe parcursul coacerii cu o hârtie umedă. Vei vedea că acesta nu se va mai arde pe deasupra.

Ai scăpat prea multă sare în ciorbă? Poţi diminua gustul sărat al acesteia dacă scufunzi un cub de zahăr în ciorbă. Atunci când observi că acesta începe să se topească scoate-l repede, înlocuieşte-l şi repetă procedura de câteva ori.

Berea este foarte bună pentru frăgezirea cărnii şi de asemenea pentru prepararea legumelor înăbuşite.

Vre să obţii un orez perfect? Adaugă puţin oţet pe timpul fierberii.

Pentru a scăpa de tenta maronie a fasolei fierbe-o fără capac.

Bulionul devine limpede dacă adaugi un cub de gheaţă şi îl fierbi puţin.

Dacă nu vrei ca gălbenuşul de ou să se sfărâme, înmoaie cuţitul în apa rece înainte de a-l tăia.

Pentru un gust delicios adaugă în carnea tocată ceapă proaspătă mărunt tocată, ceapă călită şi cartof crud ras.

Acreşte preparatele cu zeamă de la lămâie. Aceasta va oferi mâncărurilor o aromă aparte şi în plus vei putea folosi mai puţină sare.

Pentru o aromă cu adevărat specială foloseşte vanilie pentru pentru salatele de legume.

Vei putea curăța mai repede migdalele dacă acestea au fost fierte pentru aproximativ 3 minute.

Vrei carne de vită fragedă? Ţine-o la marinat 30 minute în maioneză.

Frişca va fi mult mai bună dacă atunci când baţi smântâna adaugi şi un albuş de ou.

Fierbe carnea tare împreună cu o coajă de banană pentru ca aceasta să se frăgezească.

Cafeaua va fi mai gustoasă dacă adaugi un vârf de sare în cafeaua proaspăt măcinată.

Pentru o crustă rumenită şi crocantă a fripturii tale adaugă puţin suc de rodii, miere diluată în coniac, vin sec sau apă.

În loc de pesmet încearcă să foloseşti nuci pisate. Preparatul va fi mai sănătos şi mai gustos.

Salata vinaigrette este mai gustoasă dacă adaugi o lingură de lapte și o linguriță de zahăr


Aceste trucuri simple pot face o diferenţă uriaşă printre preparatele tale. Încearcă-le şi tu şi nu ezita să împărtăşeşti cu noi alte trucuri din bucătărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here