Vrei să prepari chifle franțuzești delicioase? Iată care este secretul lor!

0
75

Aceste pufuri de brânză delicate vor impresiona întotdeauna. Gougères sunt chifle pufoase cu brânză şi sunt foarte des întâlnite în Franţa. Acest preparat a fost inventat în Burgundia, motiv pentru care, în aproape toate restaurantele din zonă se regăseşte şi acest preparat savuros.

51bbfcd4d9127e25e500073b._w.540_s.fit_

Pentru acest preparat există chiar şi un festival în Flogny-la-Chapelle.

O dată ce ai preparat aluatul pentru chifle Gougère îl poţi şi îngheţa pentru a-l prepara rapid atunci când ai poftă.

Ingredientele necesare:
20 g de amidon
1/2 de pahar de apă
50 g de unt
3 ouă
100 g de caşcaval
100 g de făină de grâu
umplutură (după gust)

Iată cât de uşor se poate prepara:

Amestecă amidonul împreună cu făina.

Separat, amestecă apa cu untul şi puţină sare şi pune la foc. Lasa acest amestec până când ajunge la fierbere.

52556416dbfa3f0db0000903._w.540_h.500_s.fit_

Adăugă făina încet şi amestecă foarte bine astfel încât să nu se lipească de vas. Opreşte focul şi amestecă bine în aluat. Dupa ce acesta s-a răcit adaugă caşcavalul ras şi amestecă până la omogenizare.

Adaugă aluatul sub forma de biluţe în cuptor la 200 grade Celsius pentru aproximativ 20 minute.

Dacă vrei după ce acestea sunt coapte le poţi tăia în două şi poţi adăuga umplutura în funcţie de preferinţe. Poţi pune maioneză, brânză, usturoi, somon sau ceea ce îţi place ţie cel mai mult.

Preparatul este absolut delicios şi foarte uşor de obţinut, este un deliciul care va fi apreciat de către toţi apropiaţii.

Încearcă şi tu şi împărtăşeşte cu noi experienţa ta!
Poftă bună!

Sursă: TheKitchn

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here