15 preparate delicioase pe care le poţi face în doar 15 minute

0
150

Nu ai timp să găteşti, motiv pentru care apelezi foarte des la sandviciuri și omletă? Iată aici 15 reţete rapide şi uşor de făcut speciale pentru tine.

Pui prăjit cu sparanghel
Ingrediente:
1 lingură de sos de soia
1 lingură de miere
2 bucăți piept de pui
1 lingură de ulei de măsline
o legătură de sparanghel
4 căței de usturoi
ceapă verde
2 linguriţe de ulei de susan

196205-650-1453471552-enhanced-2141-1429566584-1

Taie carnea de pui în bucăți mici. Combină mierea și sosul de soia într-un castron și adaugă carnea de pui. Amestecă totul bine, apoi pune-l în frigider. Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Taie sparanghelul și pune-l în uleiul încins 5 minute. Scoate bucățile de pui din sos și prăjește-le timp de aproximativ 5 minute. Se adaugă usturoiul, ceapa verde şi sosul. Găteşte pentru aproximativ trei minute. După ce e gata, ia preparatul de pe foc şi pune puţin ulei de susan. Serveşte cu orez şi susan după gust.

Pizza Margherita
Ingrediente:
2 felii de pâine de grâu
mozzarella
1 roşie tăiată în felii subțiri
5-6 frunze de busuioc
3 căţei de usturoi
1 lingură de ulei de măsline
1.5 lingură de oţet balsamic
sare şi piper
196455-650-1453471552-enhanced-2149-1429566680-1
Zdrobeşte usturoiul și amestecă totul cu uleiul. Unge feliile de pâine cu jumătate din amestecul de ulei, si apoi pune într-un cuptor preîncălzit la 180ºC timp de 5 minute. Așează mozzarella pe partea de sus a feliilor de pâine şi presară sare și piper. Feliile subțiri de roşii, se întind pe pâine. Baga în cuptor pentru încă 7 minute. Așteaptă până când prinde o culoare aurie. Se amestecă uleiul rămas cu oţetul balsamic şi frunzele de busuioc. După ce pizza este gata, se presară cu sos și busuioc.

Lo mein
Ingrediente:
150 g de tăiţei de ou
1 lingură de ulei de măsline
2 căţei de usturoi
200 g de ciuperci
1 ardei gras roșu
1 morcov
1/2 cană de mazăre
3 ceşti de spanac
Pentru sos:
2 linguri de sos de soia
2 linguriţe de zahăr
1 linguriţă de ulei de susan
1/2 linguriţă de ghimbir
1/2 linguriţă de ketchup iute
196405-650-1453471552-enhanced-4682-1429885536-2
Amestecă împreună sosul de soia, zahărul, uleiul de susan, ghimbirul şi ketchup-ul într-un castron. Fierbe ulterior tăiţeii. Încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie mare, apoi adaugă usturoiul, ciupercile feliate, ardeiul și morcovul. Căleşte 5 minute. Adăugă spanacul şi fierbe timp de 2-3 minute. Combină amestecul cu sos şi tăiţei.

Somon dulce-picant
Ingrediente:
4 bucăţi de somon
2 linguri de zahăr brun
1 lingură de miere
1 lingură de ulei de măsline
1 linguriţă de praf de chili
1 linguriţă de chimen
1/8 linguriță de sare
1/8 linguriță de piper negru
1 cană de orez
196505-650-1453471552-323
Prepară orezul. Separat amestecă mierea cu o lingură de ulei de măsline într-un bol. Unge bucăţile de somon cu acest amestec. Într-un alt castron, combină zahăr brun, praful de chili, piperul negru, sarea și chimenul şi întinde amestecul pe toată suprafaţa somonului. Încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie. Şi prăjeşte somonul timp de 7 minute pe o parte şi încă 4 minute pe cealaltă parte. Ia peștele de pe foc şi serveşte cu orez.

Creveți taco
Ingrediente:
8 tortilla
2 lămâi
1 ceaşcă de smântână
2 ceşti de varză tocată
1/2 linguriță de sare
1 lingură de ulei de măsline
1/2 linguriţă de praf de chili
un vârf de cuțit de piper
700 g creveți
2 căţei de usturoi
1 roşie
1 avocado
1 ardei iute
1 lingură de suc de lămâie
1/4 ceaşcă de coriandru
196155-650-1453471552-enhanced-17584-1429567083-17
Macină ardeiul curățat de semințe, usturoiul și ceapa într-un blender. Taie roșia în 4 bucăți, scoate seminiţele şi toacă-o marunt. Decojeşte şi toacă mărunt fructul de avocado şi pune-l într-un castron. Adaugă amestecului suc de lămâie, sare și coriandru tocat. Combină creveţii cu sare, chili, un vârf de cuțit de piper şi ulei de măsline. Prăjeşte-i în tigaie pentru 1-2 minute pe fiecare parte. Încălzeşte tortilla în cuptorul cu microunde, unge-o cu 1 lingură de smântână, apoi acoperă cu varză tocată, salsa și creveți.

Fasole cu roşii şi cârnaţi

Ingrediente:
1 cutie de fasole
200 g ​​cârnați
1 ceapă
2 căţei de usturoi
1 conservă de roşii tăiate
1 linguriţă de zahăr brun
4 ouă
50 g de parmezan
1 lingură de ulei de măsline
sare
ierburi
196005-650-1453471552-5445Se taie ceapa și usturoiul și se prăjesc cu cârnații în ulei de măsline. Adăugă roşiile şi zahărul, se fierbe amestecul până când grosimea dorită este atinsă. Adaugă fasolea şi lăsa să se pătrundă toate aromele, se presară cu parmezan şi se găteşte la cuptor la 180 ° C timp de 5 minute. Se presară cu ierburi proaspete.

Paste cu roșii cherry și busuioc

Ingrediente:
250 g de spaghete
1 ceapă
4 căței de usturoi
250 g de roşii cherry
Busuioc
o legătură de pătrunjel
1 lingură de ulei de măsline
2 linguriţe de sare
1/2 linguriță de piper negru
5 ceşti de apă
parmezan
196355-650-1453471552-enhanced-6689-1429719473-3
Toacă ceapă, usturoiul, roşiile, busuiocul şi pătrunjelul. Combină toate ingredientele într-o cratiţă mare, apoi se aduc la punctul de fierbere, amestecând constant. După ce amestecul începe să fiarbă, se reduce căldura și se lasă pe foc amestecând până se îngroaşă sosul. Se presară cu parmezan ras.

Tortilla cu brânză și ciuperci

Ingrediente:
1 lingură de ulei de măsline
2 roşii, tocate mărunt
300 g de ciuperci feliate
1-2 căţei de usturoi, zdrobit
sare şi piper după gust
4-8 tortilla
250 g de brânză tocată
4 frunze de ceapă verde
196255-650-1453471552-quesadillas-3
Încălzeşte uleiul într-o tigaie, adaugă usturoiul şi ciupercile. Găteşte timp de 3-5 minute, adaugă roşiile şi prăjeşte amestecul, condimentat cu sare și piper, timp de încă 2-3 minute. Pune pe o farfurie şi lasă să se răcească puţin.
Șterge tava cu un prosop de hârtie. Unge o jumătate din fiecare tortilla cu o parte din amestecul de ciuperci, brânză şi ceapă verde şi acoperă cu cealaltă jumătate.
Se încălzește tigaia bine, se adaugă un pic de ulei. Încinge tortillia pe fiecare parte, până când se rumeneşte uşor şi brânza se topește.

Sandvişuri cu brânză, spanac şi avocado

Ingrediente:
2 felii de pâine
2 linguri de pesto
2 felii de brânză
o mână de spanac
1/4 avocado
2 linguri de brânză Feta, mărunţită
ulei de măsline pentru prăjit
196555-650-1453471552-4345345
Întinde sosul pesto pe feliile de pâine. Adaugă 1 felie de brânză, avocado tocat, brânza Feta și în cele din urmă acoperă cu a doua felie de pâine. Se apasă ușor pe sandviș. Încălzeşte sandvişul într-o tigaie cu puţin ulei de măsline până când pâinea devine maro auriu.

Cotlet de porc
Ingrediente:
2 linguri de unt
3 linguri de sos iute
4 felii de cotlet de porc, aproximativ 1,5 cm grosime
4 felii subțiri de brânză
sare şi piper
195855-650-1453471552-Buffalo-StylePorkChops
Condimentează fiecare bucată de cotlet cu sare și piper. Topește untul într-o tigaie mare, adaugă 2 linguri de sos iute și amestecă totul. Pune cotletul în tigaie și fierbe timp de aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Scoate cotletul de la căldură, şi împreună cu sosul rămas şi o felie de brânză se pune în cuptor până când brânza se topește.

Paste Zucchini cu sos de busuioc și roșii cherry

Ingrediente:
500 g de paste
4 căței de usturoi
15 roșii cherry
busuioc uscat
praf de piper negru
parmezan, ras
3 linguri de ulei de măsline
4 dovlecei
196055-650-1453471552-333
Se fierb pastele, se feliază dovleceii în fâșii subțiri și se toacă usturoiul mărunt. Taie roşiile cherry în jumătate. Dovleceii se gătesc la foc mediu în ulei de măsline până când devin moi. Se adaugă usturoiul tocat mărunt şi un vârf de cuţit de praf de chili. Scoate dovlecelul din tigaie. În aceeași tigaie, căleşte puţin roşiile si presară busuioc uscat. Aşează pastele pe o farfurie de servire, adăugă dovleceii, garnisește cu roşiile cherry şi presară cu parmezan ras.

Spanac cu năut
Ingrediente:
700 g de spanac
400 g năut
3 căţei de usturoi
6 ridichi roşii
câteva fire de coriandru
ghimbir
ulei de măsline
paprika
sare
196305-650-1453471552-tumblr_inline_n28t14ZMjL1qd8itd
Fierbe spanacul în apa uşor sărată până când devine moale. Scurge spanacul fiert, folosind o sită. Peste el se toarnă uleiul de măsline.
Încălzeşte uleiul într-o tigaie, adaugă ghimbirul tăiat foarte fin și fierbe până devine auriu. Când începi să detectezi un miros puternic de usturoi, adaugă năutul, presară cu boia și fierbe timp de 3-4 minute. Înainte de a lua cratiţa de pe foc, se adaugă ridichile tăiate felii.

Tortellini cu spanac și roșii

Ingrediente:
250 g de tortellini cu ricotta și spanac
1 lingură de ulei de măsline
250 g de roşii cherry
40 g de pătrunjel tocat
3 linguri de parmezan ras
195905-650-1453471552-enhanced-17265-1429816612-19
Găteşte tortellini într-o tigaie timp de 2 minute până când se înmoaie. În același timp, se încălzește uleiul într-o tigaie și se fierb roşiile. Când acestea sunt fierte, se scurg repede. Peste roşii se adaugă tortellini, pătrunjel, puțină apă și aproape toată brânza. Se fierbe totul împreună, se condimentează cu sare şi piper negru şi se serveşte cu brânză rămasa.

Peste tilapia la grătar
Ingrediente:
fileuri de tilapia
ulei vegetal
1 lingură de boia uscată
2 linguriţe de cimbru
1 linguriţă de chimen
1 linguriţă de oregano
1 linguriţă de praf de usturoi uscat
1 linguriță de sare
1/2 linguriță de praf de piper negru
1/2 linguriță de praf de piper roșu
196105-650-1453471552-434
Se amestecă toate condimentele împreună. Acoperă fiecare felie de file cu amestecul de condimente. Încălzeşte uleiul într-o tigaie şi prăjeşte peștele timp de 3 minute pe fiecare parte.

Conopidă picantă
Ingrediente:
500 g de conopidă
2 linguriţe de ulei vegetal
2 căţei de usturoi
2 linguri de sos de soia
1 lămâi
ceapă verde tocată,
1 lingură de sos iute
195955-650-1453471552-6787
Se încălzește tigaia, se adaugă uleiul, conopida şi usturoiul tocat. Găteşte până se rumeneşte. Redu căldura, şi adaugă sosul iute, sucul de lămâie și aproape toată cantitatea de ceapă. Găteşte timp de 2 minute. Presară restul de ceapă peste preparatul terminat.
Potfă bună!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here