Opt rețete de băuturi perfecte care îţi ţin de cald în această iarnă

0
68


După o zi lungă de muncă, e mereu plăcut să te întorci acasă și să te bucuri de o ceașcă cu băutură delicioasă.

Iată aici o selecție de opt rețete de băuturi care îţi vor aduce atât bucurie cat și căldură în momentele friguroase de iarnă.

Ceai de cătină
Ingrediente:
• 1 litru de apă
• 150 g de miere
• 5 g de cuișoare
• 5 g de scorțișoară
• 30-40 g ghimbir
• 2 portocale
• 80 g de cătină

Photo credit: Taema via Foter.com / CC BY-NC-SA
Photo credit: Taema via Foter.com / CC BY-NC-SA

Fierbe cătina timp de 15 minute. De îndată ce vei vedea că apare spumă, închide focul, strecoară sucul și aşteaptă până când se răcește.
Fierbe apa într-o oală separată, adaugă mierea și amestecă până se dizolvă complet. Adaugă ghimbirul, portocalele, cuișoarele și mierea. Se fierbe timp de 10 minute.
Lasă amestecul timp de 30 de minute pentru a se răci.

Vin fiert cu prune uscate
Ingrediente:
• 5 g de ceai negru cu foi detașabile
• 50 ml de suc de cireșe
• 20 g de miere
• 150 ml de vin roşu sec
• ½ portocale
• 4 prune
• 1 baton de scorţişoară

681005-650-1452845509-b0010871

Se amestecă ceaiul negru cu sucul de cireşe şi se fierbe amestecul timp de 7 minute. Adaugă vin roşu, miere, scorțișoară, portocala tăiată felii și prunele uscate. Se fierbe din nou amestecul şi se lasă la abur timp de 10-15 minute.

Cafea irish
Ingrediente:
• 80 ml de cafea neagră
• 40 ml de whisky
• 1 lingură de zahăr brun
• 30 ml de frişcă

Photo credit: LenDog64 via Foter.com / CC BY-ND
Photo credit: LenDog64 via Foter.com / CC BY-ND

Se toarnă cafea fierbinte într-un vas de sticlă. Se adăugă zahărul şi se amestecă până se dizolvă complet. Apoi se toarnă peste whisky și se decorează cu frişcă.

Cranberry și punch de portocale
Ingrediente:
• 250 ml de suc de afine
• 250 ml de suc de portocale
• 75 ml de apă
• 1 lingura de praf de ghimbir
• 1 lingură de scorţişoară pudră
• 1/4 lingură de pulbere nucşoară
• zahăr după gust
• felii de lămâie şi portocală pentru servire

681255-650-1452845509-wanderlusttips-Pullman-Hanoi-Christmas1

Pune afinele și sucul de portocale într-o oală, peste care adaugă apă, zahăr și condimente. Amestecă bine și lasă amestecul să fiarbă timp de 5-10 minute, până când zahărul se va dizolva complet.

Cafea picantă
Ingrediente:
• 1 porție de espresso
• 50 ml de lapte
• 10 g de ciocolată neagră
• 1 lingură de miere
• praf de ghimbir
• cardamom
• cacao pentru decorare

Photo credit: Melly Kay via Foter.com / CC BY-NC-ND
Photo credit: Melly Kay via Foter.com / CC BY-NC-ND

Fierbe mierea împreună cu condimentele şi ciocolata, ulterior toarnă espresso în amestec. Pune amestecul într-o cană şi toarnă cu grijă spuma de lapte. Se presară cu cacao.

Ceai de fragi
Ingrediente:
• 5 g de mentă
• 20 g de miere
• 5 g de zahăr
• 150 g de căpșuni congelate
• 360 ml de apă fierbinte

Photo credit: garryknight via Foter.com / CC BY
Photo credit: garryknight via Foter.com / CC BY

Într-un ceainic cu apă clocotită pune mentă, miere, zahăr și căpșuni. Amestecă cu grijă şi lasă câteva minute la infuzie.

Băutură de mere picantă
Ingrediente:
• 1.5 linguri de coajă de portocală rasă
• 4 cuişoare
• 2 beţe de scorţişoară
• 3 pahare de suc de mere

681305-650-1452845509-shutterstock_223821610

Fă o pungă mică dintr-o bucată de tifon și pune coaja de portocală, cuişoarele şi scorţişoara în ea. Leagă bine şi scufund-o într-o oală cu apă. Se toarnă suc de mere și se fierbe. Opreşte focul şi lasă la abur, sub un capac, timp de 5 minute. Serveşte băutura fierbinte cu un băț de scorțișoară și o felie de lămâie.

Cacao cu scorțișoară și bezele
Ingrediente:
• 6 linguri de cacao
• 2 pahare de apă
• zahăr după gust
• 2 pahare de lapte
• 1/2 lingură de scorţişoară pudră
• 3 semințe de cardamom
• bezele

Photo credit: Louish Pixel via Foter.com / CC BY-NC-ND
Photo credit: Louish Pixel via Foter.com / CC BY-NC-ND

Se fierbe apa şi laptele cu cardamom în două vase separate. Se amestecă cacaoa, zahărul și 4 linguri de apă clocotită. Adaugă restul de apă adusă la fierbere și laptele fierbinte în amestec. Adu băutura la fierbere. Serveşte cacao în cupe, decorează cu bezele şi presară cu scorţişoară.

Care dintre acestea ți se pare cea mai potrivită?

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here