Iată că birourile “revoluţionare” nu sunt chiar atât de benefice pe cât se credea

0
55


Pentru a evita problemele apărute datorită timpului îndelungat petrecut la birou, diverse companii au venit cu o propunere nouă, cu aşa zisele birouri “revoluţionare” în care poţi lucra stând în picioare.

Photo credit: jsmjr via Foter.com / CC BY-SA
Photo credit: jsmjr via Foter.com / CC BY-SA

Însă, iată că, standing desk-urile nu sunt atât de bune pe cum se spune în spoturile publicitare.

Un studiu recent, apărut în revista Medicine & Science face referire la oamenii care folosesc birouri unde pot lucra din picioare. Acest studiu a fost realizat de către Universitatea Loughborough din Marea Britanie şi a examinat 40 de persoane care muncesc în birou şi care au înlocuit biroul vechi cu unul nou pe care l-au folosit timp de 3 luni.

Participanţii la studiu au purtat în aceste trei luni aparate legate la picioare care au măsurat cât de mult au fost solicitate acestea pe tot parcursul zilei.

Se pare că participanţii nu mai făceau efort dupa ce terminau programul de lucru deoarece deja erau prea obosiţi iar picioarele lor se odihneau doar în timpul nopţii. Cei care stăteau la clasicul birou se mai ridicau, şi făceau exerciţii mai multe după program astfel că, cei care stăteau în picioare la birou au ajuns să facă efort mai mult cu doar o oră şi jumătate pe zi comparativ cu cei care stăteau la un birou normal.

Un birou la care se stă în picioare nu este neapărat ceva mai bun pentru tine. Important este să fii conştient de câtă mişcare faci atât la muncă cât şi acasă.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here