Știai că luminile de Crăciun ar putea să interfereze cu conexiunea Wi-Fi? Iată că trebuie să faci să eviți acest lucru!

0
49

Ofcom, o companie independenta de telefonie mobilă din Marea Britanie, tocmai a lansat un verificator al aplicaţiei Wi-Fi pentru telefonul tău. În același timp, ei au avertizat în comunicatul de presă că de Crăciun luminile ar putea afecta calitatea conexiunea Wi-Fi.

Photo credit: Hellebardius via Foter.com / CC BY-NC-SA
Photo credit: Hellebardius via Foter.com / CC BY-NC-SA

Comunicatul de presă întreg descrie modul cuptoarelor cu microunde, luminilor fluorescente și a altor dispozitive care ar putea juca, de asemenea, un rol nefast pentru conexiunea wireless.

Spectrul electromagnetic cuprinde undele radio, microundele, lumină vizibilă și radiațiile.

Acesta este în jurul nostru tot timpul. Telefoanele noastre, radiourile, televizoarele și luminile de birou toate depind de acest principiu de știință fizic.

Deoarece rețeaua fără fir este mult mai puțin puternică decât un transmițător FM și undele sale sunt mai slabe ceea ce ai în casă va avea un impact asupra semnalului acestuia. Electrocasnicele de acasă, cuptoarele cu microunde, grinzile de oțel, placajele de beton și izolația pot avea un efect în acest sens.

Ce trebuie să faci?
Cele mai multe lumini au fire neecranate, ceea ce înseamnă că nu au nicio izolație de frecvență radio pentru a proteja dispozitivele bazate pe undele radio de efectele electromagnetice ale cablurilor de alimentare de la instalația pomului de Crăciun.

Cu toate acestea, ar fi nevoie de un volum considerabil de lumini pentru a crea suficientă interferenţă pentru a degrada serios rețeaua Wi-Fi. De fapt, lumina va trebui să fie ca a unui soare mic pe care probabil nu ai în gând să planifici ca şi decoraţiune de Crăciun.

Trebuie să te gândeşti de asemenea, unde să poziţionezi un router wireless în casa ta. Dacă îl pui învelit în staniol într-un dulap atunci semnalul într-adevăr ar putea avea de suferit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here