0 Shares 312 Views

Șase motive pentru care ar trebui să mănânci smochine zilnic

Crina Noi 26, 2015
0 313

Smochinele provin din Egipt, înca din anul de 9200 î.Hr. și au fost utilizate ca hrană pentru o lungă perioadă de timp. Smochinele proaspete pot fi găsite doar pentru o perioadă scurtă de timp a anului, dar poți cumpăra smochine uscate din orice magazin sau supermarket din lume şi le poți folosi pentru a înlocui zahărul în mai multe deserturi.

Photo credit: unertlkm / Foter.com / CC BY-NC-ND

Photo credit: unertlkm / Foter.com / CC BY-NC-ND


Smochinele conțin 80% apă şi de asemenea, o cantitate mare de zahăr. Conferă multă energie, care stimulează funcţionarea creierului, concentrarea şi îmbunătăţeşte memoria.

În antichitate smochinul era considerat un fruct sfânt, iar oamenii îl consumau în mod regulat. În antichitate erau cunoscute aproximativ 30 de specii de smochine, azi sunt cunoscute mai mult de 600, toate la fel de delicioase și sănătoase.

Smochinele conţin cantităţi mari de calciu și potasiu, minerale care sunt importante pentru sănătatea oaselor, a pielii și pentru buna funcţionare a multor organe. Sunt, de asemenea, excelente pentru curățarea vaselor de sânge, nu au multe calorii şi sunt o sursă excelentă de minerale, vitamine şi antioxidanţi.

Iată de ce ar trebui să consumi zilnic smochine

Oase puternice
Smochinele conţin cantităţi mari de minerale şi vitamine importante pentru sănătatea oaselor tale: magneziu, calciu şi vitamina K2. Acest fruct este special deoarece le conţine pe toate trei, iar acestea nu pot lucra eficient unul fără celălalt. Calciul este inert fără magneziu și fără vitamina K2.

Inimă sănătoasă
Reduce la minimum depozitele de calciu în fluxul sanguin. În plus smochinele au un conţinut mare de magneziu și potasiu, ceea ce le face excelente pentru menţinerea inimii sănătoase.

Ajută să slăbeşti
Acestea sunt bogate în fibre – solubile şi insolubile. Fibra insolubilă ajută la curățarea deșeurilor din colon. În acest fel ajutând la reducerea constipaţiei. Ambele tipuri de fibre sunt o combinaţie importantă pentru reglarea greutății corporale. Fibrele solubile ajută la încetinirea ratei de digestie și te face să te simți mai plin pentru mai mult timp. De asemenea, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Reduce nivelul de trigliceride
Smochinele te poat ajuta să reduci nivelului de trigliceride serice din fluxul sanguin. Trigliceridele sunt considerate ca markeri relevanţi în diagnosticul bolilor de inimă, obezităţii și colesterolului.

Îmbunătăţeşte vederea
Putem spune, de asemenea, că smochinele uscate conțin cantități mari de antioxidant fenol. Acest antioxidant este un instrument extrem de eficient pentru îmbunătățirea vederii, mai ales la persoanele în vârstă și chiar mai eficiente decât antioxidanţii găsiţi în legume, precum morcovii.

Menţine valoarea optimă a pH-ului
Putem adăuga smochine la grupul alimentelor bogate în alcalin, iar acest lucru este motivul pentru care ele ajută organismul să realizeze și să mențină valoarea optimă 7,0-7,4 pH-ului.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category