0 Shares 366 Views

Vrei să mănânci natural? Iată cum poți prepara singur iaurt acasă!

Crina Noi 09, 2015
0 367

Iaurtul este o sursă bogată de proteine, excelent pentru sănătatea ta digestivă, cu probiotice care să consolideze sistemul imunitar. Când alegi iaurt ca şi gustare, vei obține o porţie mare de proteine, probiotice, vitamine și minerale.

Photo credit: Dvortygirl / Foter.com / CC BY-SA

Photo credit: Dvortygirl / Foter.com / CC BY-SA

Varietatea sa de probiotice este unul dintre cele mai importante avantaje ale consumului de iaurt. Probioticele sprijină digestia sănătoasă, luptă cu bacteriile rele din corpul nostru şi luptă împotriva infecţiei.

Desigur, cumpărat de la magazin, iaurtul este o sursă excelentă de probiotice, însă iaurtul de casă te asigură că utilizezi lapte crud, organic si te poţi bucura pe deplin de el.

Nutrienţii iaurtului făcut acasă sunt îmbunătăţiţi, din moment ce se evită conservanții și produsele chimice.

Iată cum se prepară acesta:
Prepararea iaurtului de casă este incredibil de uşor, şi nu există nici un motiv pentru care să cumperi iaurt din comerţ.

Vei avea nevoie:

2 linguri de iaurt preferabil organic
1 litru de lapte crud

Metoda de preparare:

În cratiță, se încălzește laptele apoi, se toarnă într-un vas de sticlă Mason unde se lăsa să se răcească la până la temperatura de 43°C. Amestecă apoi cu cele două linguri de iaurt. Pune compoziţia obţinută într-un borcan cu filet şi sigilează-l bine. Pune borcanul într-un prosop şi lasă-l aşa aproximativ 10 ore.

Apoi scoate ușor vasul, pune-l la frigider și lasă-l să stea peste noapte. În dimineața următoare, iaurtul tău de casă este gata pentru consum.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category