0 Shares 516 Views

Știi ce înseamnă fiecare aluniţă de pe corpul tău? Dacă știi diferența dintre ele, acest lucru ţi-ar putea salva viaţa!

Crina Noi 09, 2015
0 517

Pielea ta este cel mai mare organ, motiv pentru care, trebuie să o îngrijeşti foarte bine, ceea ce se dovedeşte a fi o bătălie zilnică. Vânătăile, arsurile și rănile sunt probleme cu care pielea se confruntă destul de des.

mls-700x368
Lucruri precum aluniţele, pistruii și semnele din naştere nu par, probabil, a fi ceva important sau periculos. Ele pot totuși, să fie un semn că ceva nu este bine în organismul tău.

Este important să îţi analizezi aluniţele şi sa îţi dai seama dacă este ceva în neregulă cu acestea.

Iată de ceea ce trebuie să ţi cont atunci când îţi analizezi o aluniţă!

A este pentru asimetrie.

Asymmetrical-600x300-300x150
O aluniță normală, benigna, trebuie să fie destul de simetrică. Ambele părți arăta cam la fel. În cazul unui melanom, care este o leziune canceroasă, alunițele au o formă asimetrică.

B este pentru margini (border).

Border-600x300-300x150
Alunițele care nu sunt canceroase au margini netede. Contururile lor sunt de cele mai multe ori clar definite. Melanomul pe de altă parte, este inegal şi nu are o formă perfect circulară.

C este pentru culoare.

Color-600x300-300x150
Uită-te la culoarea aluniţelor tale. O aluniță normală, este, de obicei de culoare cafenie. Melanomul poate fi identificat în parte din cauza culorii și nuanței sale. Culorile neuniforme pot fi un semn că acestea trebuie verificate de un specialist.

D este pentru diametru.

Diameter-600x300-300x150
Aluniţele benigne sunt de multe ori mici, nedepășind mărimea unei radiere de creion. Dacă ai găsit o aluniță care se modifică în diametru atunci trebuie să apelezi la un medic specialist.

E este pentru evoluție.

Evolving-600x300-300x150
Uită-te pentru orice fel de schimbare care are loc cu o aluniță normală. Schimbare în mărime, culoare sau formă. Dacă aceasta se modifică trebuie să mergi de urgență la un medic specialist să o analizeze.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category