Cum să-ți creşti nivelul inteligenţei cu ajutorul carbohidraţilor

0
55

Carbohidraţii pot juca un rol important în evoluția creierului nostru, conform unor noi cercetări. Creierul tău permite să faci multe lucruri minunate, cum ar fi citirea acestei propoziții, spălatul pe dinţi sau multe alte lucruri.

brain

Lucrurile nu au fost atât de simple în trecut, însă oamenii au evoluat peste milenii. Un studiu publicat în Quarterly Review Biologie de către Dr. Karen Hardy şi echipa sa, a reunit o mulţime de date care confirmă că acest consum de carbohidrați, și în special de amidon, contribuie la îmbunătăţirea creierului uman în ultimele milioane de ani.

Dieta Paleo este o tendință actuală, în care oamenii încearcă să mănânce ceea ce strămoşii noştri au mâncat, însemnând mult amidon și carne de animale, nimic prelucrat sau făcut în mod artificial.

Dieta Paleo a fost creată astfel încât să lase impresia că fiziologia umană ar trebui să fie optimizată pentru profilele nutriționale experimentate în timpul evoluţiei noastre.

Până acum, accentul a fost pus pe măncarea cu proteine ​​din carne de animale, precum și pe modul de gătire al acesteia, iar carbohidraţii au fost puternic trecuţi cu vederea. Așa că, Hardy şi echipa sa vrea să demonstreze importanţa acestor alimente vegetale bogate în amidon pentru creierul nostru.

Aceştia au descoperit un lucru important – creierul uman folosește 25 la sută din bugetul energetic al corpului şi până la 60 la sută al glicemiei, ceea ce înseamnă că, aceste cerințe ridicate de glucoză nu ar fi fost respectate într-o dietă săracă în glucoză. În al doilea rând, sarcina și cererile de lactoză pun presiune pe bugetul de glucoză al organismului. Acest lucru ar înseamna că femeile însărcinate au fost nevoite să mănânce mai multe alimente bogate în amidon.

Carbohidrați au fost ușor accesibili întotdeauna, sub formă de semințe, tuberculi, fructe și nuci.
În conformitate cu Hardy, evoluția gătitului și a genei salivare amilaza au mers mână în mână, ceea ce a dus la o creștere în mărime a creierului uman.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here