0 Shares 792 Views

Vei fii surprinsă când vei afla ce efecte pozitive au frunzele de guava pentru păr, piele şi sănătate

Crina Iul 23, 2015
0 793

Guavele sunt fructe tropicale care oferă o abundență de beneficii pentru sănătate. Ele sunt bogate în vitaminele A şi C, potasiu, fibre și licopen.

Photo credit: nchenga / Foter / CC BY-NC

Photo credit: nchenga / Foter / CC BY-NC

Ceea ce majoritatea oamenilor nu știu este că fructul nu este singura parte a plantei benefică pentru sanatate. Frunzele de guava sunt uimitoare pentru pielea, părul şi sănătatea ta.

Iată care sunt beneficiile uimitoare ale frunzelor de guava pentru organism:

1. Ceaiul din frunze de guava este bun pentru slăbire, deoarece scade pofta de mâncare.

2. Acest ceai reduce nivelul de zahăr din sânge și nu stimulează secreția de insulină, astfel că este recomandat pentru diabetici.

3. Scade colesterolul LDL fără a afecta nivelul de HDL, colesterolul bun.

4. Acest ceai oferă proprietăți antimicrobiene puternice, ceea ce îl face eficient în tratamentul diareei și dizenteriei.

5. Ceaiul de frunze de guava este, de asemenea bun pentru stomac și oferă un mare ajutor în caz de intoxicaţii alimentare.

6. Tratează bronşita şi tusea cu frunze de ceai guava.

7. Calmează durerile de dinți, gingiile inflamate și rănile din cavitatea bucală.

8. Fierbe 9 frunze de guava în 5 ceşti de apă până scade la jumătate. Acesta este un tratament eficient pentru dengue, o boală transmisă de ţânţari.

9. Tratează prostata mărită

10. Este recomandat pentru bărbaţii care au probleme de fertilitate

11. Aplică frunze de guava zdrobite pe tăieturi minore, cum ar fi zgârieturi, pentru a preveni infecţiile. Picătură ceai guava răcit la temperatura camerei, pe zona afectată.

12. Aplică frunze de guava zdrobite şi lasă să acţioneze pe zonele afectate pentru a calma mâncărime cauzate de alergii.

13. Calmează mâncărimea apărută în urma înţepăturilor de insecte cu frunză zdrobită de guava

14. Frunzele de guava sunt bogate în vitamina C, ceea ce le face cel mai bun aliat în lupta împotriva acneei şi coşurilor. Striveşte câteva frunze de guava și amestecă-le într-o cantitate mică de apă. Utilizează aceasta în loc de scrub pentru faţa ta şi vei scăpa de punctele negre în mod natural.

15. Utilizează acelaşi scrub iar pielea ta va arăta mai tânără şi mai luminoasă

16. Frunzele de guava oferă un ajutor extraordinar împotriva căderii părului. Fierbe câteva frunze de guava şi lăsă-le să se răcească, la temperatura camerei. Masează ușor scalpul pentru a opri căderea părului.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category