0 Shares 441 Views

Iată câteva trucuri simple care te vor ajuta să scapi de picioarele și gleznele umflate

Crina Iul 01, 2015
0 442


Zona picioarelor şi a gleznelor este cea care suferă de cele mai multe ori datorită umflăturilor. De asemenea, umflăturile în această zonă sunt un inconvenient, deoarece nici măcar încălțămintea nu ți se mai potrivește.

Photo credit: quinn.anya / Foter / CC BY-SA

Photo credit: quinn.anya / Foter / CC BY-SA

Dacă te confrunţi des cu aceste probleme poţi consulta un medic, care îţi va recomanda medicamente pentru subţierea sângelui sau îţi poate administra o injecţie cu steroizi.

Însă dacă nu eşti adeptul unei astfel de intervenţii medicamentoase, află că poţi trata aceste neplăceri natural.

Cel mai bun tratament care dezumflă imediat și într-un timp scurt umflătura gleznelor şi a picioarelor este folosirea tehnicii „RICE”. Aceasta înseamnă „Odihnă”, „Gheaţă”, „Comprese” și „Înclinarea”.

Desigur, nu poţi să îţi ridici picioarele de fiecare dată când ai nevoie să reduci umflăturile, dar poţi purta un ciorap de compresie zilnic.

Dacă nu poţi pune gheaţă în acel moment, poţi încerca să stai departe de căldură. Asigură-te că şosetele oferă piciorului posibilitatea de răcire. În acele momente renunţă la tocuri, acestea nu fac altceva decât să înrăutăţească situaţia. Caută pantofi confortabili și te vei simţi mult mai bine. Pune mereu sănătatea înainte de estetică!

„Înclinarea” este de asemenea o soluție bună pe termen lung. Chiar dacă nu obţii rezultate imediate, aceasta va contribui la îmbunătățirea circulaţiei pe termen lung. Când ai posibilitatea tine picioarele mai sus decât corpul.

Umflăturile pot apărea şi datorită unei lipse de magneziu, deoarece lipsa acestuia duce de cele mai multe ori la edem. Consuma cat mai multe alimente cu conținut de magneziu.

Poți încerca, de asemenea, să foloseşti vasodilatatoare naturale, cum ar fi usturoiul, care lărgesc vasele de sânge şi ajută la subțierea sângelui. Cofeina este un vasoconstrictor și poate avea efectul opus.

Apa potabilă este, de asemenea, o idee bună. Aceasta este un ajutor pentru subțierea sângelui, şi în același timp, poate ajuta la diluarea excesului de sare din organism. Consumă cel puţin 7 pahare de apă pe zi, însă nu depăşi zece.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category