Utilizări miraculoase ale cojilor de banane! De ce este bine să nu le arunci!

0
61

Bananele sunt delicioase, sănătoase și necostisitoare, fiind bogate în vitamina B6, pectină și potasiu. Consumul regulat de banane este asociat cu o capacitate mai mare de a lupta împotriva radicalilor liberi, prevenirea diabetului de tip 2, reducerea umflaturilor și menținerea sistemului nervos sănătos. De asemenea, acestea sunt cunoscute deoarece previn osteoporoza, cancerul renal şi diabetul.

Photo credit: srqpix / Foter / CC BY
Photo credit: srqpix / Foter / CC BY

Te-ai gândit vreodată că aceste coji de banane pot fi la fel de benefice ca şi fructul în sine? Cojile de banane sunt pline de fibre, de potasiu, magneziu, proteine ​​şi vitamina B.

Iată aici la ce poţi folosi cojile de banane:

1. Albeşte dinţii

Aceasta este, probabil, cel mai ușor și cel mai eficient mod natural de a avea un zâmbet strălucitor. Freacă interiorul unei coji de banane pe dinţi timp de 2 minute. Clăteşte bine. Repetă acest tratament de albire de două ori pe zi şi vei observa îmbunătățiri.

2. Scoate negii

Cojile de banană pot fi folosite în două moduri, atunci când vine vorba de eliminarea negilor. Fie poţi freca partea interioară a unei banane direct pe negi sau poţi pune o bucată de coajă de pe neg fixată cu un bandaj.

3. Lustruieşte în mod natural

Cojile de banane pot fi folosite pentru a lustrui aproape orice, începând de la mobilier din piele, la argint şi pantofi. Freacă obiectul căruia vrei să îi oferi luciu cu interiorul cojii şi ulterior curăţă cu o cârpă curată şi uscată.

4. Scapă de acnee

Cojile de banane sunt bogate în antioxidanţi, ceea ce te va ajuta să elimini bacteriile de pe faţă. Freacă interiorul cojii de faţa ta pentru un minut. Repetă tratamentul de trei ori pe zi, până când starea pielii tale se îmbunătăţeşte.

5. Te scapă de iritații cutanate și mușcăturile de insecte

Cojile de banane sunt ambalate cu nutrienți care s-au dovedit a fi eficienţi în ameliorarea durerii şi mâncărimii.
Frecă interiorul cojii de banană pe zona unde pielea este iritată. Acest tratament îţi va hidrata pielea.

6. Tratează hemoroizii

Frecă partea interioară a unui coji de banană pe zona afectată timp de 5 minute. Pentru rezultate optime, se repetă tratamentul de 4-5 ori pe zi. Dacă îţi este confortabil, poți plasa o bucată de coaja pe zona afectată și ţine-o fixată cu un bandaj. Cojile de banane au proprietăţi antiinflamatorii puternice, motiv pentru care, ameliorează durerile şi reduc umflăturile.

7. Menţine pielea tânără

Coaja de banană este un hidratant uimitor pentru piele. Hrănește pielea, făcând-o moale și poate reduce ridurile fine. Tot ce trebuie să faci este să freci interiorul unei coji pe faţă timp de câteva minute şi să clăteşti ulterior cu apă călduţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here