INCREBIBIL! Se întâmplă în România. Toți copiii dintr-o comună din România au primit cadou de 1 iunie câte o tabletă!

0
72

Într-o comună din județul Constanța ziua de 1 iunie le-a adus un cadou deosebit copiilor. Toți cei 500 de copii din comuna Peștera au primit câte o tabletă cadou.

digitalizare-plasma

Comuna Peștera din județul Constanța este recunoscută ca fiind una dintre cele mai bogate comune din România.

Până acum, comuna Peștera a obținut venituri importate în urma dezvoltării unui parc eolian, fiind realizate o serie de investiții din aceste fonduri.

La nivelul comunei Peștera, din fondurile adunate în bugetul local ca urmare a dezvoltării parcului eolian cu 30 turbine și o capacitate de 90 MW, au fost realizate numeroase investiții necesare comunității locale: construcția unei școli ultramoderne în care învață peste 350 de elevi, reabilitarea cabinetului medical din localitate, reabilitarea căminelor culturale din toate satele, pietruirea a 10 km de drumuri comunale, alimentarea cu apă a satului Ivrinezu Mic, reabilitarea sistemului de iluminat în toate satele, construcția unui parc central cu locuri de joacă pentru recreere.

www.ziuaconstanta.ro
www.ziuaconstanta.ro

Școala unde învață peste 480 de copii este recunoscută și datorită abandonului zero. Toți copiii din comună care au împlinit șase ani sunt înscriși la școală și chiar o frecventează!

„Primăria ne pune la dispoziţie tot ceea ce este necesar: de la produse de igienă la cretă şi bureţi. Nici de pază nu este nevoie, întrucât avem un sistem video“, a explicat directorul.

Cu 4 ani în urmă comuna Peştera şi satele arondate au fost racordate gratuit la Internet prin fibră optică, astfel încât elevii şi părinţii acestora să aibă acces permanent la informaţie.

Faptul că de Ziua Internațională a Copiilor, copii din Peștera au primit cadouri nu este o noutate. Anul trecut cu sprijinul Consiliului Local toți copiii au primit cadou câte o bicicletă!

cugetliber.ro
cugetliber.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here