Iată ce se întâmplă cu corpul tău atunci când mănânci banane foarte coapte

0
72

Dacă îţi plac foarte mult bananele, alege-le cu atenție deoarece unele dintre acestea nu sunt tocmai sănătoase.

Photo credit: Steve Hopson / Foter / CC BY
Photo credit: Steve Hopson / Foter / CC BY

Este destul de greu să rezişti acestui fruct tropical dulce şi delicios, dar există un lucru deosebit pe care ar trebui să îl cunoşti atunci când cumperi banane.



Bananele coapte foarte bine conţin o substanţă cunoscută sub numele de TNF, sau factorul de necroză tumorală, care are puterea de a lupta cu celule anormale.



O cercetare științifică japoneză a arătat că bananele coapte conțin TNF, substanţă care are proprietăți puternice împotriva cancerului, şi care, de asemenea întăreşte sistemului imunitar. Cercetătorii au concluzionat că un consum crescut de banane coapte reprezintă o modalitate foarte bună de a preveni bolile.



Puterea acestui TNF depinde de gradul de coacere a fructelor. Atunci când bananele se coc, crește nivelul lor antioxidant. 

Bananele coapte cu pete întunecate de amidon pe coajă se transformă în zahăr simplu, care sunt mult mai ușor de digerat.



În urma cercetărilor realizate de japonezi, bananele foarte coapte stimulează producerea de celule albe din sânge, cresc imunitatea şi produc TNF. Experţii recomandă consumul de banană o dată sau de două ori pe zi pentru a creşte imunitatea.


Bananele coapte sunt de opt ori mai sănătoase decât cele verzi. Acestea sunt adesea comparate cu Lentinan, un imunostimulent produs chimic care se administrează intravenos și acționează ca un agent anticancer. 

De aceea este bine să păstrezi bananele coapte în frigider pentru a opri orice alte pierderi de substanțe nutritive.

Bananele proaspete cu pete maro pe coajă sunt coapte suficient și le poţi mânca imediat. Evită, însă, bananele prea coapte cu coajă complet maronie.



LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here