Care este cel mai bun produs exfoliant natural pentru tenul tău

0
64

În India, curcuma este numit și aurul galben și este unul dintre cele mai valoroase condimente de vindecare din lume. În plus, acesta este folosit și în afara bucătăriei. Ayurveda recomandă ca turmericul să fie utilizat şi în produsele cosmetice.

turmeric-honey-for-face-cleaning

Exfolierea cu acest condiment îţi va curăţa profund pielea, va elimina toate celulele moarte şi murdăria de pe piele, în plus aceasta va ajuta și la circulaţia sângelui şi va înlătura acneea. Pielea ta va fi astfel mai luminoasă şi mai sănătoasă.

Iată un motiv bun pentru care ai putea să eviți să cumperi exfolianţi scumpi cu aditivi artificiali, când poţi obţine acasă unul natural, acest produs de îngrijire păstrând organismul sănătos.

Pentru că orice punem pe pielea noastră ajunge în organism în 20 de minute, produsele cosmetice folosite pot provoca mai multe dezechilibre în corpul nostru, motiv pentru care indicat este să fie folosite produse naturale.

Ingrediente necesare pentru mască

– ½ lingură de turmeric
– 2 linguri de făină (fulgi de ovăz, făină de năut, făină de orz)
– apă

Amestecă pulberile cu puţină apă pentru a obţine un melanj care poate fi întins pe faţa ta. Masează puţin gâtul şi faţă după aplicare şi după 2-3 minute clăteşte cu apă călduţă. În loc de apă, poţi utiliza unele uleiuri pe bază de plante: ulei de migdale, ovăz, alune, nucă de cocos etc.

Dacă ai pielea uscată poţi adăuga floare de şoc în amestec, iar dacă ai tenul gras poţi adăuga un pic de praf de coriandru, flori de lavandă sau un pic de suc proaspăt de lămâie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here