Beneficiile ascunse ale semințelor de pepene verde

0
57

Cei mai mulţi dintre noi aruncăm semințele de pepene verde şi savurăm doar miezul suculent. Seminţele pe care cel mai adesea le ocolim sunt benefice în special pentru digestia noastră, iar în plus acestea ascund o mulțime de secrete pentru îmbunătăţirea sănătăţii noastre.

Photo credit: mynameisharsha / Foter / CC BY-SA
Photo credit: mynameisharsha / Foter / CC BY-SA

Însă, dacă seminţele sunt înghiţite în întregime acestea nu au efect, trebuie să le fierbi, să le zdrobeşti sau să le coci pentru ca substanţele lor să ajungă în organism.

Fibrele incluse în semințele sunt vitale pentru funcţionarea normală a tractului digestiv. Acestea vor ajuta împotriva paraziților intestinali, împotriva icterului şi a bolilor inflamatorii.

Substanţele din aceste seminţe acţionează ca un antioxidant, care ajută la circulaţia sângelui şi combat hipertensiunea arterială. Conform oamenilor de ştiinţă americani, semințe de pepene verde sunt foarte utile pentru funcţionarea rinichilor și pentru tractul urinar.

Poţi prepara un ceai din semințe proaspete, care va avea efect diuretic și care, este bun pentru curăţarea pietrelor și nisipului de la rinichi sau de la nivelul tractul urinar.

De asemenea, seminţele îmbunătăţesc funcţionarea inimii și structura musculară a organismului. Semințe de pepene verde sunt utile pentru memorie și pentru concentrare.

Acestea conţin: magneziu, vitaminele A, B, C, fier, antioxidanţi, mangan, calciu, polinesaturate şi grăsimi mono săturate.

Prepararea ceaiului:

Ia 4 linguri de semințe de pepene verde proaspete și fierbe-le în 2 litri de apă timp de 15 minute. Consumă ceaiul obţinut timp de două zile și fă pauză în cea de-a treia zi. Continuă acest proces timp de mai multe săptămâni.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here