Ţii telefonul mobil în buzunarul de la pantaloni? Iată de ce poate să fie periculos!

0
133

Telefoanele mobile sunt o necesitate pentru fiecare dintre noi. Viaţa fără ele este greu imaginabilă, însă trebuie să ai grijă deoarece acestea pot fi dăunătoare.

telefon-buzunar

Conform organizaţiei ruse „Liga sănătății națiunii”, telefoanele mobile pot avea un impact periculos asupra sistemului nostru nervos, mai ales dacă acestea sunt ţinute în buzunarul de la pantaloni.

Nikolai Kononov, vice-preşedinte al acestei organizaţii susține că pe lângă sistemul nervos, sistemul endocrin şi de reproducere sunt de asemenea afectate de telefoanele mobile.

Efectul biologic a câmpului electromagnetic este de a crea efecte întârziate, cum ar fi dezvoltarea proceselor degenerative ale sistemului nervos central, cancer cerebral, leucemie și dereglări hormonale.

Copiii și femeile gravide din ultima parte a sarcinii se află în categoria cea mai vulnerabilă, motiv pentru care femeilor însărcinate le este recomandat să minimizeze conversația la telefonul mobil.

„Noi nu interzicem utilizarea telefoanelor mobile, însă ne dorim ca folosirea telefonului mobil să fie făcută cu o frecvenţă rezonabilă. Mai mult de 70% din populația totală este supusă radiațiilor electromagnetice de la telefoanele mobile. O mulţime de studii au demonstrat că această radiație are un impact negativ asupra organismului uman, însă efectele nu au fost încă studiate în totalitate, şi nimeni nu contrazice faptul că utilizarea telefoanelor mobile necesită prudență „, a spus Kononov.

Potrivit experților de la „Liga sănătății națiunii” este mult mai periculos dacă conversaţiile sunt una după alta, ar trebui să existe cel puţin 15 minute între fiecare apel.

Cel mai indicat ar fi să porţi mereu handsfree pentru a diminua radiațiile electromagnetice. Pune telefonul mobil la ureche atunci când s-a făcut conexiunea, păstrează distanța dintre telefonul mobil și organele vitale si nu-l tine în buzunare ci ţine-l mai bine în rucsac sau în geantă.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here