Minciunelele, preparatul care îţi va aduce cu siguranță aminte de copilărie

0
97

Pe lângă faptul că acest preparat este gustos el îți va trezi şi amintiri plăcute pe care le-ai avut alaturi de bunici. Acest desert este excelent, mai ales dacă este servit la o masă festivă şi în plus, este ușor de făcut.

minciunele

Ingredientele necesare pentru minciunele

550 g faină
3 linguri zahăr
1 esenţă de rom sau vanilie
3 ouă
300 ml lapte bătut
zeama de la o lămâie
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
ulei
sare
ulei
zahăr pudră

Modul de preparare

Într-un vas mare pune un praf de sare, ouăle şi zahărul. Amestecă bine compoziţia până când zahărul şi sărea se vor topi. Când compoziţia este omogenă iar zahărul s-a dizolvat adaugă laptele bătut şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie. Dacă nu ai lapte bătut îl poţi înlocui cu iaurt. Adăugă ulterior, esenţa de vanilie şi făina treptat.

Frământă bine aluatul până devine nelipicios şi întinde-l cu un făcăleţ până ajunge la o grosime de aproximativ un centimetru.

Cu ajutorul unui cuţit taie bucăţele egale în formă de romburi. Crestează puţin rombul la mijloc şi trece prin el colţurile pe care le răsuceşti ulterior pentru a obţine forma de minciunele.

Prăjeşte minciunelele obţinute în mult ulei până când devin aurii. După ce le-ai scos le poţi pudra cu puţin zahăr.

Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here