0 Shares 184 Views

Iată cât de simplu și rapid este să pregăteşti o Baclava

admin Apr 08, 2015
0 185

Baclavaua este un desert dulce făcut din straturi de foi umplute cu nuci tocate și îndulcite cu sirop sau miere. Este caracteristic bucătăriei din fostul Imperiu Otoman, și poate fi găsit, de asemenea, în Asia Centrală şi Orientul Mijlociu.

baklava

Chiar dacă pare foarte greu de preparat această reţetă îţi oferă privilegiul de a face un desert minunat în doar 10 minute.

Iată ingredientele necesare:

  • 1 ou
  • 1/2 ceașcă de ulei
  • 4 cești de făină
  • 2+1/2 lingurițe de praf de copt
  • 1 ceașcă de lapte
  • un praf de sare

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • 150gr. unt
  • 2 cești de nuci mărunțite

Pentru straturi:

  • 2 cești de amidon de porumb

Iar pentru sirop:

  • 5 cești de zahăr
  • 1 linguriță de suc de lămâie
  • 3 cești de apă

Iată cât de simplu este de preparat:

Pentru aluat pune într-un bol: ouăle, laptele, apa, uleiul şi aproape toată făina împreună cu praful de copt încorporat şi puţină sare. Mixează până când toată compoziţia este omogenă, adaugă puţină făină treptat până când aluatul devine moale şi nelipicios. Lasă aluatul la crescut timp de 15 minute.

Intre timp putem face siropul dulce din zahăr. Pune zahărul într-o oală pe foc, împreună cu apa şi amestecă încet pentru a se topi; după ce apa începe să fiarbă mai lasă-l pe foc mic încă 15 minute. Adaugă sucul de lămâie şi mai lasă la fiert încă un minut. Lasă să se răcească la temperatura camerei. Taie alatul în 16 bucăţi egale. Fiecare bucată din aluat modeleaz-o în formă de bilă şi întinde-o bine ulterior cu făcăleţul utilizând multă făină pentru a nu se lipi.

Încearcă să faci bucățile la aceeaşi mărime şi formă şi pune-le una peste alta. Formează astfel două grămăjoare de câte opt bucăţi întinse de aluat. Întinde ulterior fiecare grămăjoară foarte mult, astfel încât să încapă bine în vasul în care le vei băga în cuptor. Presară nucă peste şi procedează la fel cu a doua grămăjoară pe care o vei pune deasupra.Taie prăjitura în forma dorită cu un cuţit ascuţit şi în final întinde pe toată suprafaţa untul topit. Pune-l la copt la o temperatură de 175 grade Celsius pentru 50 minute. După ce s-a rumenit scoate-l din cuptor şi lasă la răcit 15 minute după care poţi pune siropul din zahăr preparat anterior.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category