Aplicația mobilă UBER a ajuns și în România. Taximetriștii se simt amenințați

0
54

Compania americană Uber, care oferă servicii de transport prin intermediul unei aplicaţii pentru smartphone-uri care face legătura între pasageri şi şoferi, şi care a reuşit să cutremure pieţele de servicii de taximetrie din Vestul Europei venind cu preţuri mai mici decât furnizorii tradiţionali, şi-a anunţat în această dimineaţă lansarea şi pe piaţa din România, primul oraş în care este disponibilă platforma fiind Bucureşti.

File illustration picture showing the logo of car-sharing service app Uber on a smartphone next to the picture of an official German taxi sign

“Uber lansează astăzi în România uberX, primul său program de ridesharing la nivel local. Odată cu introducerea uberX, Bucureştiul intră în rândul oraşelor din regiune care oferă servicii inteligente de transport. După succesul său în multe alte oraşe europene, Uber este încântat să inaugureze etapa pilot a platformei sale de ridesharing în Bucureşti, oferindu-le atât pasagerilor, cât şi şoferilor din oraş un nou mod de a călători”, potrivit anunţului oficial al companiei.

„Suntem foarte entuziasmaţi să lansăm o variantă pilot a platformei uberX în Bucureşti. uberX le va oferi locuitorilor din Bucureşti un mod mai simplu, accesibil şi flexibil de a se deplasa în siguranţă prin oraş”, a declarat Rob Khazzam.

uberX este o platformă tehnologică ce conectează în timp real pasagerii cu şoferii, oferindu-le posibilitatea să călătorească în siguranţă la un cost redus – totul printr-o singură aplicaţie.

Aplicaţia Uber este disponibilă pentru smartphone (iOS şi Android).

https://www.youtube.com/watch?v=makYbqd7mGA

Pasagerii trebuie doar să îşi descarce aplicaţia, să îşi creeze un cont şi apoi, apăsând un singur buton, să pornească la drum.

Astfel, fiecare dintre ei poate vedea poza şi numele şoferului, precum şi numărul de înmatriculare al maşinii, înainte ca aceasta să ajungă. În plus, pasagerii le pot trimite celor dragi o hartă online pe care aceştia îi urmăresc prin GPS, asigurându-se, astfel, că ajung în siguranţă la destinaţie.

Toţi şoferii înregistraţi pe platforma uberX au peste 21 de ani şi un permis de conducere valid, nu au cazier şi sunt proprietarii unei maşini asigurate conform legii.

Fiecare dintre ei a fost verificat individual de Uber înainte de acceptarea înregistrării lor pe uberX.

Pentru a folosi serviciile Uber, utilizatorii trebuie să descarce aplicaţia disponibilă pentru smartphone-urile cu platformele Apple iOS şi Google Android), şi să îşi creeze un cont.

Plata serviciilor nu este realizată cu numerar. Contravaloarea cursei este achitată prin intermediul unui card de credit, iar Uber va transfera banii către şofer, după ce îşi va reţine un comision.

Sursa: Stirile ProTV, Ziarul Financiar

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here