0 Shares 56 Views

România a ajuns în presa internațională cu lupta anticorupție

admin Feb 23, 2015
0 57

Eforturile depuse de DNA în combaterea corupției încep să-și vadă roadele. Mai multe țări laudă eforturile României de a lupta impotriva corupției.

dna-bucuresti-info

Zilnic în fața Direcției Naționale Anticorupție zeci de ziariști și reporteri așteaptă să vadă care este urmatoarea „victimă” a DNA-ului.

„România se află pe drumul cel bun și trebuie să rămână pe el”, a spus luna trecută Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, comentând ultimul raport al UE privind lupta împotriva corupției în România.

„Lupta împotriva corupției rămâne cea mai mare provocare și cea mai importantă prioritate”, a continuat el.

Doar anul trecut, 1.138 de persoane publice, inclusiv politicieni de top, oameni de afaceri, judecători și procurori au fost puși sub acuzare de DNA – în fruntea căruia se află acum Laura Kovesi – adică mai mult de 4 pe zi.

„În doar 3 ani, ambele partide mari – Portocaliii (democrat-liberalii) și Roșii (social-democrații) – au fost înfrânte în alegeri”, spune analistul Alina Mungiu-Pippidi, președinte al Societății Academice Române.

Rezultatul este că „mafia transpartinică” este într-o mare dezordine, continuă ea.

În plus, potrivit Alinei Mungiu-Pippidi, noul președinte al României, Klaus Iohannis, este un „outsider”, nefiind unul dintre semnatarii înțelegerilor secrete dintre partidele principale, care au fost o nenorocire pentru politica românească din ultimii 25 de ani.

Sursa: Gandul

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category