0 Shares 268 Views

Cum arată sediul Google. Imagini și video cu imensele servere unde sunt stocate informațiile noastre

admin Feb 21, 2015
0 269

Chiar dacă Google tine cu strictețe să păstreze confidentialitatea și secretele, iată că această companie mamut a hotărât să-și facă publice o parte din infrastructura serverelor unde sunt stocate miliarde de informații.

google-data-centers

Cu ajutorul serviciului Street View compania a decis să ofere tuturor celor interesaţi un scurt tur virtual în câteva dintre centrele sale de date.

„Foarte puţine persoane au avut acces în interiorul centrelor de date ale Google, iar asta pentru un motiv foarte bine întemeiat. Principala noastră prioritate este confidenţialitatea datelor voastre, iar noi depunem eforturi destul de mari pentru a le proteja”, a afirmat Google.

„Am făcut publice o mare parte din tehnicile noastre de design şi mod de lucru pe parcursul anilor, dar doar un mic grup de angajaţi are acces pe secţiile în care sunt găzduite serverele. Pentru prima dată, le veţi putea vedea acum, prin intermediul unui tur virtual. Chiar aici, în clădirile unde sunt ţinute serverele, trăieşte internetul. Veţi putea vedea imagini în premieră cu tehnologia şi oamenii care lucrează la noi”, se mai arată într-o descriere a Google.

Google spune că atunci când sunteți pe site-ul său, de fapt accesați una dintre rețelele de server cele mai puternice din univers. Privind aceste imagini, e greu să fii în dezacord, Google lucrând la construirea centrelor sale de date peste 12 ani.

În Googleplex, domeniu care se întinde pe 10,5 hectare, angajaţii cunoscutei companii pot face sport în aer liber – tenis, volei, fotbal, fitness, se pot plimba cu bicicletele puse la dispoziţie în mod gratuit, se pot relaxa în grădinile cu plante organice sau la cafenea şi chiar pot opta pentru un masaj în pauzele de lucru.

here-is-a-view-inside-the-douglas-county-georgia-data-center-the-colorful-pipes-send-and-receive-water-for-cooling-the-facility-bikes-are-the-preferred-method-of-transportation-inside-the-massive-center

inside-the-council-bluffs-iowa-data-center-there-is-over-115000-square-feet-of-space-these-servers-allow-services-like-youtube-and-search-to-work-efficiently

in-the-campus-network-room-routers-and-switches-allow-data-centers-to-talk-to-each-other-the-network-connecting-these-sites-can-run-at-speeds-that-are-more-than-200000-times-faster-than-a-typical-home-internet-connection

moving-over-to-the-oregon-data-center-we-see-that-this-space-is-equally-impressive

our-tour-starts-outside-one-of-googles-data-center-in-council-bluffs-iowa-there-is-a-family-of-deer-outside-to-greet-us

this-is-rare-look-behind-the-server-aisle-hundreds-of-fans-can-be-seen-taking-hot-air-up-and-away-from-the-racks-cooling-it-and-recycling-the-air-back-through

this-place-is-actually-enormous

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category