0 Shares 138 Views

Unde sunt amplasate în România camerele video care îți controlează rovineta

admin Feb 19, 2015
0 139

În România există în prezent 66 de puncte fixe în care sunt amplasate camere video care verifică existența rovinetei pe mașinile care circulă pe drumurile naționale și europene din țara noastră.

rovinieta

Pentru a putea circula legal pe drumurile naționale din afara orașelor, toți șoferii din România trebuie să achite o taxă de drum, și anume, rovinieta.

CNADR a dat publicității lista amplasamentelor punctelor fixe de control al rovinietei, puse în funcțiune din 20 ianuarie 2015.

Cele mai multe puncte fixe de control sunt situate pe Drumul National 1 (Timisul de Sus, Sebes, Valcele, Sercaia, Osorhei, Barcanesti/Romanesti), Drumul National 2 (Iacobesti, Nicolae Balcescu, Motca, Maracineni), Drumul National 6 (Sannicolau Mare, Cosoveni, Mehadia, Draganesti Vlasca) si Drumul National 15 (Vaduri, Sangeorgiu de Mures, Girleni, Calugareni).

Singurele camere de supraveghere pozitionate pe autostrazi sunt cele de la Petresti (A1), Glina, Fetesti (A2), Gilau si Snagov (A3).

Lista-zonelor-in-care-sunt-amplasate-cele-66-de-puncte-fixe-pentru-controlul-rovinietei

Insă noutatea absolută este faptul că amenzile pentru rovinetă pot să fie anulate, dacă acestea nu sunt semnate de un agent constatator.

Instanţa Supremă a stabilit, luni, 16 februarie: „În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art.17 din Ordonanţa Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările, raportate la dispoziţiile art.4 pct.1-4 şi art.7 din Legea nr.455/2001 privind semnătura electronică, republicată, procesele-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor prevăzute de art.8 alin.(1) din Ordonanţa Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.424/2002, cu modificările şi completările ulterioare, încheiate potrivit art.9 alin.(1) lit.a), alin.(2) şi alin.(3) din acest act normativ, transmise persoanelor sancţionate contravenţional pe suport de hârtie, sunt lovite de nulitate absolută în lipsa semnăturii olografe a agentului constatator”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category