0 Shares 142 Views

Una dintre cele mai frumoase librării din lume s-a deschis la București

admin Feb 19, 2015
0 143

Lanţul Cărtureşti a deschis o nouă librărie într-o clădire monument din centrul Capitalei, deţinută de moştenitorii familiei de bancheri Chrissoveloni.

carousel-of-light-library-bucharest-8

Librăria se numeşte Cărtureşti Carusele, ocupă şase niveluri şi se întinde pe 1000 de metri pătraţi. Este situată pe strada Lipscani 55, într-o clădire în care a avut sediul o fostă bancă Chrissoveloni.

În prezent, sunt aproximativ 10.000 de volume în Librăria Cărtureşti Carusel, dar este de aşteptat ca numărul acestora să crească. În spaţiul multimedia de la subsol, publicul va putea găsi circa 5.000 de albume şi filme, după cum au declarat reprezentanţii Cărtureşti conform MEDIAFAX.

În timpul acestui eveniment, Jean Chrissoveloni, proprietarul actual al clădirii, a prezentat, pe scurt, istoria acestui edificiu.

„Mulţumesc din toată inima că aţi venit aici să împărtăşiţi cu noi această mare bucurie. Bucuria de a vedea această clădire, care a fost cumpărată de străbunicul meu la o licitaţie (…), în 1903. Şi, din 1903, am reuşit s-o ţinem în familie. Sunt a patra generaţie. (…)

Sper că clădirea va continua (să rămână) în familie pentru mulţi ani. Nu pot să spun că a fost un drum uşor.

Pentru a vă face o mică idee: prima notificare pe care am făcut-o pentru a revendica această clădire pe legea 18 a fost făcută în 1991.

Atunci vorbim de 24 de ani ca să putem să revendicăm clădirea. După ce o revendici, fiindcă ţi-o dă într-o stare penibilă, trebuie să găseşti cum poţi să introduci această clădire în circuitul de afaceri, pentru a putea să continue să contribuie la economia ţări, şi, după ce găseşti clientul, trebuie să găseşti banii şi apoi speri că clientul poate să ducă şi el treaba până la sfârştit, fiindcă şi el are de investit destul de mult în acestă clădire”, a spus Jean Chrissoveloni la recepţia de miercuri, menţionând că această clădire a fost revendicată în 2007, iar primul client a apărut în 2010, însă după trei ani nu a putut continua afacerea şi aşa s-a ajuns la colaborarea cu reprezentanţii Cărtureşti.

2213__880

carousel-of-light-library-bucharest-1

carousel-of-light-library-bucharest-2

carousel-of-light-library-bucharest-3

carousel-of-light-library-bucharest-5

carousel-of-light-library-bucharest-7

carousel-of-light-library-bucharest-10

carousel-of-light-library-bucharest-11

carousel-of-light-library-bucharest-14

carousel-of-light-library-bucharest-16

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category