Proiect inedit în Cluj-Napoca: construirea unei căi ferate pe care va circula un tren suspendat

0
72

Orașul din inima României vrea să ia fața la propriu celorlante orașe încercând să demareze un proiect care pentru unii este science-fiction, însă pentru alții poate să fie ceva normal. Se dorește astfel realizarea unei căi ferate suspendate pe care să circule un tren de mare viteză, precum și realizarea unui proiect care să facă din râul Someș unul navigabil.

big_053b8d7460f6a319fad7da8805e2b477

Linia ferată pe care va circula trenul de mare viteză ar urma să facp legarura între cel mai mare cartier din Cluj și zona industrială a orașului. Prioectul este unul ambițios având în vedere că u kilometru de cale ferată ar urma să coste aproximativ 14 milioane de euro.

Un alt proiect, considerat până acum tot de domeniul science-fiction, este cel al Someșului navigabil. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, „S-a adus în discuţie amenajarea pe o anumită porţiune pe traseul râului Someş din municipiul Cluj-Napoca a unui sistem care poate fi chiar navigabil eventual de agrement cu caiac-canoe sau chiar cu anumite tipuri de ambarcaţiuni”.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here