A murit inventatorul oului Kinder și celebrei creme de ciocolată Nutella

0
75

Cel mai bogat producător de produse de ciocolată din lume, Michele Ferrero, celebru pentru mărcile pe care le deţine – Nutella, Ferrero Rocher, oul Kinder Surprise şi Tic-Tac – a murit la vârsta de 89 de ani.

Nutella

Miliardarul Michele Ferrero, care a devenit cel mai bogat om din Italia graţie companiei construite în jurul popularei creme de ciocolată Nutella, a decedat sâmbătă la vârsta de 89 de ani.

Tatăl lui Michele Ferrero, micul producător de dulciuri Pietro Ferrero, a fost cel care a pus la punct reţeta pentru faimoasa cremă de ciocolată şi se spune că a adăugat alune doar pentru a face economii cu banii pentru ciocolată. Însă Michele Ferrero a fost cel care a făcut din Nutella una din cele mai valoroase companii private din Italia.

Grupul Ferrero produce anual aproximativ 365.000 de tone de Nutella la cele 11 de fabrici din întreaga lume şi are peste 22.000 de angajaţi.

Pe lângă crema de ciocolată Nutella, grupul produce şi bomboanele de ciocolată Ferrero Rocher, Mon Cheri şi Kinder.

Revista Forbes îl descrie pe Michele Ferrero drept cel mai bogat producător de dulciuri de pe planetă, în condiţiile în care averea sa şi a familiei sale, 20,4 miliarde de dolari în 2013, îl plasează pe locul 30 în clasamentul Forbes al celor mai bogaţi oameni ai planetei şi pe prima poziţie în Italia.

Sursa: Capital

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here