Klaus Iohannis condamnă cu fermitate atacurile teroriste din Copenhaga

0
49

Un atac armat a avut loc în acest weekend în capitala Danemarciei, Copehaga, unde un tânăr a fost ucis după ce acesta a rănit 5 polițiști și a omorât un evreu lângă o sinagogă.

A-police-officer

Tânărul ucis a deschis focul asupra unor civili aflați într-o cafenea unde se desfășura o dezbatere despre libertatea de exprimare.

Administrația Prezindețială a României a publicat pe contul de Facebook al președintelui Klaus Iohannis un comunicat prin care dezaprobă cu fermitate aceste atacuri care în ultima vreme sunt din ce în ce mai multe.

„Acțiunile teroriste au început la un centru cultural, în cursul unei dezbateri privind islamismul și libertatea de expresie, și au continuat în apropierea unei sinagogi din centrul capitalei daneze. După atentatele din luna ianuarie, de la Paris, sunt vizate din nou libertatea de expresie și diferențele religioase”, se arată în comunicatul de presă.

„România își reafirmă sprijinul față de lupta împotriva terorismului și față de măsurile europene de combatere și descurajare a oricăror tentative de terorism. În același timp, toleranța față de credințele religioase ale popoarelor trebuie să fie respectată și cultivată atât în presă cât și în discursurile publice”, continuă acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here