Iată care sunt sfaturile experţilor pentru a avea dinţii albi!

0
78

Cine nu îşi doreşte să aibă dinţii cât mai albi? Rutina zilnică ne împiedică să avem culoarea dinţilor pe care ne-o dorim: cafeaua, ceaiul sau vinul, sunt puţinii dintre factorii care afectează culoarea albă a dinţilor.

white-teeth-orig-master-1

Iată câteva dintre sfaturile experţilor pentru a avea zâmbetul mult dorit.

Consumă cel puţin un măr pe zi!
Nu degeaba se spune că „un măr pe zi ţine doctorul departe”. Pe lângă efectele benefice pe care la au merele asupra organismului nostru, acestea sunt cele care îţi curăță foarte bine dinţii. După masă, dacă nu ai posibilitatea să te speli pe dinţi consumă un măr, pentru a scăpa de resturile alimentare şi de petele nedorite de pe dinţi.

Prepară acasă un amestec excelent pentru dinţii tăi!
Amestecă bine 3 linguri de bicarbonat de sodiu cu 2 linguri de peroxid de hidrogen. Cu acest amestec periază uşor dinţii, rezultatele vor fi observate imediat. Foloseşte acest amestec o dată pe săptămână şi nu mai des pentru a nu subţia smalţul dinţilor.

Foloseşte paiul pentru băuturile închise la culoare!
Ceaiul, vinul, cafeaua sau băuturile carbogazoase sunt inamicul numărul unu atunci când vine vorba de culoarea dinţilor. Cu toate că, acest aspect este cunoscut, ne este greu să renunţăm la aceste băuturi. Specialiştii recomandă ca aceste băuturi să fie consumate cu paiul, iar după consumarea lor nu uita să bei apă sau să te clăteşti cu apă de gură.

Periază-ţi limba!
Pe lângă faptul că perierea limbii ţine la distanţă respiraţia urât mirositoare, te ajută să îţi ţi dinţii curaţi. Pe limbă se acumulează numeroase bacterii, care migrează pe dantură, lucru ce înrăutăţeşte starea dinţilor tăi.

Schimbă-ţi periuţa de dinţi!
Recomandat este să schimbi periuţa de dinţi o dată la trei luni. După ce periuţa ta de dinţi se uzează, dinţii nu mai sunt curăţaţi cum ar trebui.

Clăteşte-ţi gura cu oţet şi apă!
Prepară o compoziţie din oţet şi apă. Cantitatea de oţet trebuie să fie jumătate din cantitatea de apă folosită. Clăteşte-ţi gura cu acest amestec iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Sursa: Elle

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here