Caz şocant în China, o fetiţă s-a născut însărcinată cu gemeni

0
51

Chiar dacă pare imposibil, există o afecţiune în care un copil se naşte cu un geamăn parazit în abdomen.

hkmj133925-fig1

Această afecţiune este extreme de rară. Cazul fetiţei este însă şi mai neobişnuit deoarece aceasta s-a născut cu gemeni în abdomen, caz nemaiîntâlnit până acum.

Medicul care a publicat articolul în Hong Kong Medical Journal, declară că fetiţa s-a născut în Spitalul Regina Elisabeta. Bebeluşul a fost supus mai multor investigaţii deoarece abdomenul fetiţei era anormal de mare pentru vârsta ei.

În urma investigaţiilor s-a constatat că micuţa avea în abdomen două mase solide, fiecare posedă două oase lungi și o coloană vertebrală. Prin urmare, aceste mase au fost înlăturare chirurgical atunci când bebeluşul avea doar 14 zile.

În urma examinărilor s-a observat că cele două corpuri erau de fapt fetuşi, ambii aveau cordon ombilical, membre, coaste bine dezvoltate, creier primitiv, intestine şi un anus. Aceştia prezentau acelaşi nivel de dezvoltare şi cântăreau doar 14,2 g și respectiv 9,3 g.

Potrivit specialistului de obstetrică şi ginecologie Dr. Yu Kai-man, acest caz este unicul cunoscut de până acum. El a explicat că fetușii erau atât de mici încât ar fi fost practic imposibil de detectat fără investigaţiile făcute.

„Din moment ce este imposibil pentru fetiță să fi conceput sarcina, fertilizarea cu fetuşi gemeni, desigur, a avut loc datorită părinţilor „, a declarat Dr. Yu Kai-man.

Fetiţa s-a recuperate bine după operaţie, iar cauzele din spatele acestui fenomen rămân încă necunoscute.

Sursa

Sursa

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here