0 Shares 106 Views

Primul hotel cu angajaţi roboţi urmează să fie deschis în Japonia

Crina Feb 07, 2015
0 107

În oraşul nipon Nagasaki va fi deschis un hotel al cărui personal este format din roboţi. Roboţii vor avea înfăţişare umană. Printre posturile ocupate de aceştia se numără cele de recepţioneri, ospătari, menajere şi garderobier.

actroid-henn-na-hotel-japan

Cum ar fi dacă într-un hotel serviciile vă sunt oferite de către roboţi? Dar dacă aceştia seamănă izbitor cu un om?

Henn-na Hotel (al cărui nume înseamnă „la un hotel ciudat”) va fi format parțial din androizi, care lucrează în calitate de însoțitori de primire, chelneri, personal de curățenie și un însoțitor de vestiar.

Dezvoltat de Osaka University Japonia și fabricat de compania japoneză robotică Kokoro, acest robot, numit, „Actroid”, seamănă cu o tânără japoneză. Roboţii vor putea vorbi japoneză, chineză, coreeană și engleză și chiar mai mult decât atât ei și gesticulează.

Pentru clienţii care preferă să interacţioneze cu fiinţe umane, hotelul va avea ca angajaţi şi 10 oameni.

Clienţii hotelului vor putea avea acces în camere folosind tehnologia recunoaşterii faciale, în locul cheilor, dacă doresc.

Tarifele vor începe de la aproximativ 60 USD pe noapte. Acest hotel va face parte dintr-un parc tematic numit Huis Ten Bosch care va fi proiectat după modelul unui orăşel olandez tradiţional şi înconjurat de natură.

Se intenţionează chiar să se deschidă un hotel asemănător în 2016 dacă acesta se dovedeşte a fi un succes.

Sursa Livescience

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category