Copiii din România, bolnavi de autism, pot beneficia acum de o cameră de terapie multisenzorială Snoezelen într-un spital din Bucureşti

0
47

În Spitalul de Psihiatrie „Constantin Gorgos” din Bucureşti, acum copiii care suferă de autism, pot beneficia de terapie Snoezelen, acest lucru fiind o premieră pentru România.

Immobilier
Terapia Snoezelen, denumită şi terapie multisenzorială, este folosită în special pentru tratarea copiilor cu dizabilităţi mintale, fiind o terapie care se realizează în afara comunicării verbale, o terapie care induce beneficiarului anumite senzaţii cu scopul de a-i reactiva memoria şi de a crea sentimente de siguranţă şi relaxare.

Aceasta terapie va fi realizată într-o cameră specială, in care absolut totul este controlat: lumina, mirosul, sunetul și textura, pentru a crea stimulări senzoriale copiilor cu autism.

Aceste sunete și imagini le captează atenţia copiilor si le activează memoria. În acelaşi timp, aceasta metodă stimulează coordonarea oculo-motorie deoarece mediul le conferă siguranţă.

Camera va fi funcţională începând cu luna iunie a acestui an, iar pentru început o echipă de medici din Berlin vor instrui personalul spitalului cu privire la această terapie.

Spitalul de Psihiatrie „Constantin Gorgos” este singurul spital care deţine toate tipurile de investigaţii şi tratament pentru autism.

Sursa: Descopera

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here