0 Shares 710 Views

Cum putem să reciclam o pereche de blugi pe care nu-i mai folosim

admin Ian 24, 2015
0 711

Există unele lucruri care nu se demodează niciodată. Urmărind și analizând evoluția impresionantă a jeanșilor, putem susține că acest articol de îmbrăcăminte este unul dintre lucrurile care reușesc să dăinuiască peste timp și chiar să cucerească noi teritorii.

maxresdefault (1)

În 1847, pe când se afla la New York, Levi Strauss, cel care este considerat inventatorul jeanșilor, născut la 26 februarie 1829, în Buttenheim, Germania, s-a implicat în afaceri cu postavuri.

Declanșarea Goanei după Aur l-a făcut să părăsească New York-ul. Și-a deschis, în California, un magazin cu unelte pentru mineri, dar printre produsele comercializate a adus și un balot de pânză foarte rezistentă. Vizita unui comerciant care-i spune că ar trebui să croiască pantaloni din această pânză, utili celor care căutau aur, l-a pus la treaba.

În 1871, un croitor pe nume Jacob Davis, client al lui Strauss, a început să aibă probleme cu cusăturile de la buzunarele pantalonilor de miner. Se rupeau prea repede. Așa că s-a orientat spre micile cerculețe metalice care se foloseau pentru harnașamentele cailor. Prin urmare, au apărut capsele de aramă care țineau mai bine cusăturile.

În 1902, Levi Strauss a murit, iar compania și-a continuat dezvoltarea prin cei patru nepoți. În timp, s-au creat și alte tipuri de jeanși (de serviciu, casual), jachete, fuste și diferite accesorii de îmbrăcăminte feminină. În 1985, Levi Strauss & Co a devenit cel mai mare producător de pantaloni din denim din lume.

Se spune că fiecare american are cel puțin 7 perechi de jeanși acasă, considerându-se ca fiind cel mai utilizat articol de îmbrăcăminte.

Dar ce facem atunci când aceștia nu mai corespund din punct de vedere estetic? Îi aruncăm, sau încercăm să-i recondiționăm?

Iată mai jos un filmuleț foarte interesant, la ce ai putea să utilizezi o pereche de jeanși pe care tocmai vroiai să-i arunci.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category