0 Shares 655 Views

Acest câine arată ca un mop pe stradă…. dar când soarele răsare, totul se schimbă!

admin Ian 24, 2015
0 656

Puli este o rasă antică de câini, ce a fost adusă în Ungaria de către maghiari acum mai bine de 1000 de ani. Strămoșii acestei rase sunt Komondor-ul și Kivasz-ul, de talie mai mică. Acest câine este recunoscut pentru abilitățile sale de câine ciobănesc, fiind foarte apreciat de către ciobanii unguri. Rasa Puli a fost aproape de a fi exterminată undeva prin secolul XVI din cauza multiplelor încrucișări, dar care din fericire a fost salvată continuând astfel să existe și să se dezvolte în câinele cunoscut și astăzi.

dr-pepper-mop-dog-hed-2015

Blana sa unică ce se aseamană cu părul rasta sau cu un mop, este primul lucru pe care oamenii îl observă la acest câine.

Părul este gros și crește foarte greu pe parcursul vieții câinelui, formând niște corzi. Nu va atinge niciodată o lungime atât de mare încât să atingă pământul, deoarece lungimea maximă a corzilor va fi atinsă până la vârsta de 4-5 ani.

Îngrijirea blănii este specială și diferită față de cea oferită altor câini.

După spălare este nevoie de o uscare perfectă a părului, iar apoi corzile de păr trebuie separate pentru a nu se încurca între ele.

Cu toate acestea, Puli nu năpârlește aproape deloc, fiind considerat o rasă de câini hipoalergenică.

Nivelul de energie este ridicat, Puli având nevoie de multe exerciții pentru a se menține într-o formă fizică bună. Nivelul ridicat al inteligenței sale face ca antrenamentele de supunere și dresajul să fie foarte ușoare.

Cu cât îi oferiți mai multe provocări și îl țineți ocupat cu atât este mai fericit, mental și fizic.

Această rasă este ideală pentru ghidarea animalelor vii, pentru supunere, agilitate și curse. În schimb este și un foarte bun câine folosit în diverse tipuri de terapii.

https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1421914687&x-yt-cl=84503534&v=WegzlLehL5o

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category