0 Shares 230 Views

Această turbină eoliană se integrează foarte bine în natură. Iată care este designul ei impresionant!

Crina Ian 22, 2015
0 231

Deşi turbinele eoliene sunt o sursă de energie incredibil de utilă, ele cu siguranță nu au fost proiectate cu intenţia de a arăta bine. Cel puţin aşa era până acum, când firma franceză NewWind, a construit turbine eoliene tradiționale sub forma de copaci, cu ramuri şi cu frunze.

tree-vent-landscape

O astfel de turbină are undeva la 36 de metri înălţime, un copac cam înalt, ce e drept. În plus, acestea nu fac zgomot şi se integreaza bine într-un mediu natural.

Fiecare copac are un trunchi de oțel și 72 de turbine în formă de frunze de plastic. Frunzele sunt ușor tratate cu o rășină rezistentă la precipitaţii şi schimbări bruşte de temperatură.

Inginerul francez Jérôme Michaud-Larivière a venit cu această idee atunci când privea frunzele care la cea mai mică adiere de vânt cădeau la sol.

Ca și alte turbine eoliene, aceasta transformă energia cinetică din vânt în putere mecanică, care poate fi convertită apoi în energie electrică. Fiecare astfel de turbină are 3.1 kW putere estimată.

Cu acest design turbina reuşeşte să se integreze bine în grădini, parcuri şi alte locuri naturale, acesta fiind testată în Bretania, Franța.

Arborele Vent, aşa cum este numită această turbină ar trebui să fie disponibilă pentru cumpărători începând cu anul 2016, dar va avea un preţ putin cam piperat, de aproximativ 36.500 dolari.

tree-vent-wind-turbine

tree-vent-leaves

tree-vent-in-nature

tree-vent-digital-design

Sursa

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category