Radu Banciu a jignit islamismul, motiv pentru care riscă să fie judecat

0
48

Sesizarea cu privire la jignirile acestuia a fost făcută de către Abu al Ola Nagi al Ghithy, președintele Centrului Cultural Islamic “Islamul Azi”. Acesta doreşte să îl dea în judecată pe prezentatorul TV care a adus jigniri religiei musulmane.

maxresdefault

„Joi seară, un prezentator de la o emisiune – nu vreau să spun cine este pentru că nu vreau să-l fac cunoscut – a denigrat şi a jignit Islamul. Coranul este de c***t. Aşa a zis. Noi, musulmanii din România, am decis să-l dăm în judecată. Le cerem lui Klaus Iohannis şi lui Victor Ponta să ia măsuri.

Prezentatorul respectiv a zis că Islamul este o cretinitate de religie care i-a îndobitocit pe oameni. Cum să spună: Coranul este de rahat?!”, a declarat Abu al Ola Nagi.

Abu al Ola Nagi al Ghithy nu a precizat la ce prezentator de emisiune a făcut referire, însă ne putem da seama cu uşurinţă că este vorba de prezentatorul B1TV Radu Banciu care a vorbit joi extrem de dur despre islamism și despre musulmani.

“Acești demenți pe care îi vedem ucigând peste tot în lume ucid în numele islamului. Această religie, indiferent cum le-a fost predată oamenilor, în școli, acasă, pe genunchii bunicii, la kebabării sau pur și simplu într-un loc neutru, este la originea evoluției tuturor acestor oameni pentru că religia lor, masacrată sau nu, prezentată rectiliniu sau nu, prezentată ca o poveste frumoasă sau nu, a fost obsesiv predată acestor oameni”, a spus prezentatorul în timpul emisiunii.

„Ei cu toții știu că religia este deasupra capului lor precum sabia lui Damocles. Asta e marea problemă a islamului. Indiferent cum încearcă el astăzi să se protejeze practic de islamism, la origini această cretinitate de religie i-a îndobitocit pe oameni. Pentru că ei își trag seva cu toții din acest r**** care este islamul”, a adăugat acesta.

„Tot comportamentul acestor oameni provine din islam. Ei nu se pot comporta ca niște europeni pentru că nu au această religie…, pentru că au altă religie. Indiferent dacă sunt doctori eminenți, scriitori de Premiul Nobel sau că sunt ingineri sau că se ocupă cu descoperirea cometelor sau sunt simpli teroriști, ei cu toții își trag seva din această îndobitocire a religiei pe care o au pentru că ea nu poate să fie decât manipulată de oameni de-a lungul timpului”, a mai spus Radu Banciu.

O alta replică supărătoare pentru președintele Centrului Cultural Islamic şi nu numai este cea care a făcut referire la Coran, cartea sfântă a islamului: “Coranul… acest r**** de carte… nu reușește să oprească gloanțele”, spune acesta făcând referire la o copertă a revistei „Charlie Hebdo”.

Iată emisiunea lui Radu Banciu în care a vorbit despre arabi şi a jignit islamismul începând cu minutul 10.

https://www.youtube.com/watch?v=OmgfHuCQeSU

Centrul Cultural Islamic susţine că atacul violent din Franța nu are nici o legătură cu ceea ce înseamnă Islamism: “Aceasta are o acțiune condamnabilă, ce nu are legătură cu învățăturile Islamului și trebuie condamnată în cei mai duri termeni de către toate organizațiile, fundațiile și societatea civilă din lume. Profetul Muhammed a fost jignit de către locuitorii din Mekka în nenumărate rânduri, dar niciodată nu a ripostat cu violență, ci cu vorbe bune, calm și răbdare. Acesta este modelul nostru, nu actele de violență, iar noi suntem datori să ne delimităm de astfel de acțiuni. Dorim să transmitem condoleanțe familiilor îndoliate, colegilor lor din presă și poporului francez pentru această tragedie”, au declarat aceştia într-un comunicat de presă.

Sursa: Realitatea TV

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here