Iată cum poţi afla care este cea mai bună metodă prin care poţi renunţa la fumat

0
47

Au fost făcute multe studii pentru a se determina care ar fi cea mai bună metodă prin care te poţi lăsa de fumat, însă rezultatele nu au fost aplicabile în toate cazurile, petru toate persoanele.

646x404

Specialiştii spun, că fiecare om are o metodă care i s-ar potrivi mai bine metodă care poate fi determinată în urma unei analize din sânge.

Această analiza va măsura viteza cu care organismul unei persoane descompune nicotina. Dependenţa de ţigări vine în mare parte datorită nicotinei şi altor substanţe din compoziţia acestora. Persoanele care descompun cel mai repede nicotina sunt acele persoane care simt nevoia mai mare de a fuma, astfel că dificultatea de a se lăsa de fumat va fi mai mare.

Cercetătorii de la University of Pennsylvania, SUA, au realizat un studiu pe 1.240 de fumători.

Au fost încercate diverse modalităţi de renunţare la acest viciu şi împreună cu acele analize din sânge s-a ajuns la concluzia că metodele de renunţare la fumat sunt diferite pentru fiecare om în parte.

De exemplu, pentru persoanele care metabolizează normal nicotina, cea mai bună metodă de a renunţa la fumat ar fi folosirea plasturilor cu nicotină, însă ar fi foarte greu dacă folosesc un medicament numit vareniclină, folosit pentru tratarea dependenţei de nicotină.

Pentru cei care metabolizează nicotina lent, cea mai bună metodă ar fi folosirea plasturilor cu nicotină ieftini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here