Vrei să trăiești mult și sănătos? Mânâncă fulgi de ovăz

0
70

Conform unor studii efectuate de către cercetătorii de la Harvard, dacă mănânci în fiecare zi terci de ovăz, orez brun sau porumb, ești protejat împotriva bolilor de inimă.

cereal

Este momentul să nu mai sari peste micul dejun, și să-i acorzi o mai mare importanță acestei mese. Chiar daca mulți dintre noi s-au dezobișnuit să mănânce de dimineață preferând doar cafeaua, acest lucru se pare că nu este benefic pentru sănătatea noastră.

Cerealele la micul dejun îți furnizează energie ce se eliberează încet, timp de câteva ore, și-ți asigură un start în forță. Conțin fibre necesare pentru o bună digestie și un tonus fizic de invidiat. Și mai vin cu un avantaj: nu pierzi timpul dimineața cu pregatirea mesei.

Un bol de cereale consumat zilnic reduce cu 5% riscul de deces și cu 9% cel al bolilor de inimă.

Studii anterioare au demonstrat că cerealele integrale întăresc densitatea de minerale din oase, scad presiunea sanguină și scad riscul de diabet. O fibră din fulgii de ovaz, în particular, numită beta-glucan, scade colesterolul și protejează împotriva bolilor cardiace. Fulgii de ovăz sunt recomandați și pentru conținutul bogat de nutrienți precum zinc, cupru, fier și tiamină.

Sursa: FoodStory

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here