Papa Francisc s-a rugat pentru victimele atacului din Franța

0
54

Papa Francisc s-a rugat joi, la slujba de dimineață, pentru toți cei care au fost uciși miercuri în atacul sângeros împotriva publicației satirice franceze Charlie Hebdo, au anunțat media de la Vatican.

VATICAN-POPE-URBI ORBI-CHRISTMAS

”Atentatul de ieri (miercuri) de la Paris ne face să ne gândim la toată această cruzime, această cruzime umană, la acest terorism, fie că este un terorism izolat sau un terorism de stat. Această cruzime de care omul este capabil ”, a declarat Suveranul Pontif la slujba zilnică de la reședința Sf. Marta, pe care el a consacrat-o victimelor tragediei de la Paris.

”Să ne rugăm, acum, pentru victimele acestei cruzimi. Atâtea victime! Să ne rugăm și pentru persoanele crude, pentru ca Domul să le îndrepte inima”, a spus Papa, potrivit Radio Vatican.

La scurt timp, Papa Francisc a transmis pe Twitter în toate limbile mesajul ‘#PrayersforParis’ (‘Rugăciuni pentru Paris’).

Jorge Bergoglio a condamnat încă de miercuri, ”cu cea mai mare fermitate”, ”oribilul atentat” împotriva Charlie Hebdo. El a adresat un apel tuturor ”să se opună mijloacelor de propagare a urii și a oricărei forme de violență, fizică sau morală care distruge viața umană, încalcă demnitatea persoanei”.

AFP amintește că cel puțin doi indivizi înarmați, strigând ”Allah Akbar !”, au atacat miercuri la Paris Charlie Hebdo, omorând cu sânge rece 12 persoane, inclusiv personalități care lucrau la publicația satirică, care fusese deja amenințată din cauza caricaturilor cu Profetul Mahomed.

Sursa: Agerpres

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here