Ruşii construiesc „Arca lui Noe”, însă mult mai modernă

0
48

Ruşii vor să congeleze ADN-urile tuturor vieţuitoarelor care au trăit şi care trăiesc pe Pământ. Acest proiect va fi realizat de către Universitatea rusă, care a primit cea mai mare finanţare din partea autorităţilor centrale pentru instituţiile de învăţământ superior, o finanţare de 1 miliard de ruble, aproximativ 12.6 milioane de dolari. Acest proiect urmează să fie finalizat în anul 2018. Complexul ştiinţific unde se va dezvolta acest proiect va avea o suprafaţă de 430 kilometri pătraţi.

Noahs-Ark-DNA-Project-Begins-665x385

„Proiectul implică amenajarea unui spaţiu de depozitare – o bancă de date în care sunt stocate fragmente de ADN ale tuturor fiinţelor care trăiesc pe Pământ, dar nu doar ale celor care trăiesc, ci şi ale celor care au dispărut”, a declarat Viktor Sadivnichy, rectorul universităţii.

„Proiectul va conţine şi sisteme informatice. Dacă va fi finalizat, el va reprezenta un salt uriaş în istoria Rusiei, care va deveni prima naţiune din lume care realizează un fel de Arcă a lui Noe actuală”, a adăugat el.

Nu este singură astfel de banca de ADN din lume, însă pare a fi cel mai mare şi cel mai ambiţios proiect de până acum.

Băncile de ADN sunt cunoscute sub denumirea de „Grădini zoologice congelate”. S-au dezvoltat în special datorită evoluţiei tehnologiei şi fricii de dispariţie ale unor specii de animale de pe planetă.

Cel mai mare astfel de centru se află la San Diego, unde sunt congelate un număr de 8.400 celule spermatice, ADN şi celule de origine animală de la peste 800 de specii.

Un alt proiect de acest gen este făcut şi în Siberia, unde într-un depozit sunt conservate seminţe şi celule de plante pentru cel puţin 100 de ani de acum înainte.

Sursa: Mediafax

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here