„Polul Frigului”, locul cel mai geros din lume, unde au fost înregistrate -71,2 grade Celsius

0
82

Cu siguranţă în această localitate se potriveşte cel mai bine zicala ”frig de îngheaţă pietrele”.
În nord-estul Republicii Ruse este aşezată localitatea Oymyakon cu o populaţie de 500 de locuitori, o localitate mică în care locuitorii se bucură atunci când temperatura este de -20 grade Celsius, deoarece temperatura medie în luna ianuarie este de -50 grade Celsius.

article-2266374-17186FDA000005DC-867_964x577

În această zonă au fost înregistrate cele mai scăzute temperaturi, cea mai mică temperatura fiind de -71,2 grade Celsius, motiv pentru care Oymyakon poartă numele de „Polul Frigului”.

Aceasta este cea mai joasă temperatură înregistrată, pentru un loc locuit permanent de pe Terra.

Ciudat este că, Oymyakon înseamnă “apa care nu îngheaţă” nume provenit, probabil datorită existenţei a unui izvor termal în apropiere.

În această comunitate nu se poate cultiva nimic, motiv pentru care viaţa locuitorilor nu este una uşoară.

oymyakon-coldest-village-on-earth-amos-chapple-04

Locuitorii îşi ţin permanent maşinile pornite pentru a se asigura că vor porni, săparea unui mormânt durează aproximativ trei zile, până se încălzeşte pământul cu cărbuni încinşi, iar dacă facem referire la dieta locuitorilor, aceasta este foarte puţin diversificată, locuitorii hrănindu-se doar cu carne de ren şi de cal.

În Oymyakon există un singur magazin şi doar o şcoală, o şcoală care se închide doar dacă temperaturile scad sub -52 de grade Celsius.

Oymyakon este situat la o înălţime de aproximativ 750 metri deasupra nivelului mării iar lungimea zilei variază de la 3 ore în decembrie, până la 21 de ore în timpul verii.

Chiar dacă iarna este teribil de friguroasa în lunile iunie, iulie şi august, sunt înregistrate temperaturi de peste 30 de grade.

Sursa: Mediafax

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here