Dan Voiculescu rămâne în arest!

0
71

Curtea de Apel Bucureşti a respins marţi, cererea de anulare a pedepsei lui Dan Voiculescu prin care acesta a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

voicule

Hotărârea a fost luată de un complet de divergenţă alcătuit din judecătorii Dan Lupaşcu, Isabellle Tocan şi Corina Cornelia Dăescu.

Acest hotărâre vine ca urmare a recursului în anulare formulat de avocații lui Dan Voiculescu după ce în decembrie, Lupaşcu şi Tocan nu au putut să cadă de acord asupra unei decizii privind contestaţia, astfel că a fost format completul de trei, pentru o hotărâre definitivă în acest caz.

La judecarea pe fond a cererii lui Dan Voiculescu, avocatul acestuia, Gheorghiţă Mateuţ, a cerut anexarea la dosar a înregistrărilor şedinţelor de judecată în dosarul ICA, întrucât, susţinea apărătorul, se va putea observa comportamentul completului, „care fost constant de rea-credinţă”.

„Se observă pornirea instanţei orientată clar în obţinerea unei soluţii de condamnare, de la primul la ultimul termen de judecată”, a spus Mateuţ, în sala de judecată.

Pe de altă parte, procurorul de şedinţă a arătat atunci că nu i se pare normal ca în sala de şedinţă să se facă aprecieri cu privire la capacitatea unui judecător.

„Completul de judecată din dosarul ICA a dat dovadă că a lecturat dosarul. Suntem pe un domeniu pur speculativ, iar legea nu ne permite aşa ceva. (…) Petentul discută chestiuni ce ţin nu doar de incompatibilitate, ci şi de procedura de soluţionare a incompatibilităţii, chestiuni total diferite. În faza contestaţiei în anulare nu se discută procedura”, a spus procurorul DNA.

O reație vehementă la adresa lui Dan Voiculescu a avut și Radu Banciu, celebrul realizator al emisiunii Lumea lui Banciu de la B1TV.

„Nimeni nu discută despre nevinovăția lui Dan Voiculescu, pentru că toată țara știe că Dan Voiculescu este vinovat. Cum toată țara știe acest lucru și despre Adrian Năstase. Voiculescu avea sute de firme și plimba banii și intermediarii dintr-o parte în alta. Știu că îi e greu justiției să intre pe firul respectiv. Aproape toți marii condamnați ai României, deși au fost condamnați pe drept, dosarele lor se agață de fapt de un fir de ață. Dar nu poți să ai prezumția de nevinovăție când e clar că tu ești vinovat”, a afirmat Radu Banciu.

„Evident că un om care a făcut atâta avere într-o țară putredă de corupție nu poate să fie un om curat”, a concluzionat acesta.

Sursa: Mediafax, B1TV

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here