Cel mai ingenios mod de a tăia lemne și a le aranja

0
93

Cred că măcar o dată în viață ai fost la țară unde bunicul tău sau chiar tu erați nevoiți să tăiați lemnele și apoi să le stivuiți frumos în magazia de lemne pentru a le avea la iarnă.

10600908-holz-hacken

Nici un fel de sistem de încălzire nu este mai bun ca o sobă de teracotă. Poveştile la gura sobei sunt interminabile şi parcă, mai frumoase.

Partea nu prea plăcută este atunci când trebuie să tai lemnele. Acest bărbat a găsit o modalitate foarte ingenioasă pentru a putea tăia lemnele mult mai uşor. Metoda practică presupune despicarea lemnelor fără ca acestea să fie împrăştiate peste tot.

Bărbatul din videoclip a conceput un sistem prin care înconjoară buşteanul cu un sistem de prindere. Sistemul este făcut astfel încât buşteanul a fie strâns iar bucăţile de lemn să rămână împreună. Ulterior acesta poate fi transportat foarte uşor în locul dorit, se dă lanţul jos şi ai terminat.

Această metodă este mult mai sigură, curată şi economiseşte foarte mult timp.

Probabil dacă atunci erai doar un copil, nu te lăsa să manevrezi tu securea, de frică să nu faci vreo boacănă. Pe tine te puneau să ajuți la transportul lemnelor.

Probabil era destul de dificil pentru tine acest lucru, dar gândește-te că nici pentru cel care crăpa lemnele nu era mai ușor. Trebuia să fie atent la bucațile de lemn care săreau în toate părțile, și mai ales să nu-și dea cu toporul peste degete atunci când vroia să taie o bucată de lemn în bucățele mai mici.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here