Clujul este Capitala Europeană a Tineretului în 2015!

0
53

2015 reprezintă un an foarte important pentru Cluj-Napoca, după ce orașul a fost votat pentru a fi Capitala Europeană a Tineretului.

logo_capitala

Pentru a marca acest eveniment deosebit primarul urbei, Emil Boc a oferit unor bebeluși născuți chiar în prima zi a noului an o diplomă simbolică prin care sunt propuși să îndeplinească, după ce împlinesc 18 ani, funcția de consilieri onorifici pe probleme de tineret pentru edilul care va conduce atunci orașul.

„Marcăm într-un fel aparte anul european al tineretului la Cluj-Napoca, prin premierea simbolică a primilor cetăţeni ai Capitalei, care au o triplă calitate, de cetăţeni români, europeni şi de cetăţeni ai Capitalei Europene de Tineret Cluj-Napoca 2015.
Ca primar m-am gândit la următorul lucru, această diplomă simbolică pe care au primit-o, cum o vor putea utiliza părinţii şi aceşti copii care s-au născut astăzi, 1 ianuarie 2015? Începând cu vârsta de 18 ani, oricând până la vârsta de 30 de ani, vor putea utiliza această diplomă, să meargă la primarul care va fi atunci în funcţie la Cluj şi timp de un an să aibă statutul de consilier onorific al primarului pe probleme de tineret. Adică să-i prezinte primarului problemele legate de ceea ce va însemna, la vremea aceea, tineret”
, a declarat primarul Emil Boc pentru agerpres.ro.

Clujul a fost declarat Capitală Europeană a Tineretului luând fața altor orașe importante ca Vilnius (Lituania), Varna (Bulgaria) sau Ivanovo (Rusia).

Printre evenimentele care vor marca onoarea Clujului de a fi Capitala Europeană a Tineretului va fi și un festival de muzică electronică, care se va desfășura în perioada 30 iulie – 2 august.

Organizatorii sunt în discuții cu o firmă internațională de impresariat și trebuie să aleagă, numai pentru 31 iulie, între următorii artiști care au liber în agendă: Paul van Dyk, Prodigy, Skrillex, Calvin Harris, Duck Sauce, Deadmau5, Rita Ora, The Killers, David Guetta sau Dimitri Vegas.

De asemenea, Avicii ar putea fi cap de afiș într-o altă zi a festivalului.

Sursa: GreatNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here