Celebrul fotbalist Gică Popescu vrea să dea în judecată statul român

0
71

Considerându-se condamnat pe nedrept de către justiția română, fotbalistul Generației de Aur, Gigă Popescu intenționează să dea în judecată statul român.

dosarul-transferurilor-cerere-de-gratiere-a-lui-gica-popescu-115998-1

Convins că a fost condamnat pe nedrept, Gigă Popescu vrea să înceapă demersurile la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pentru a da în judecată statul român.

El a fost condamnat la trei ani, o lună și zece zile în “Dosarul Transferurilor”, unul dintre cele mai mediatizate procese în care au fost implicați oameni din fotbalul românesc.

Fostul mare internațional s-a destăinuit apropiaților și le-a transmis acestora că Justiția a interpretat greșit voit Noul Cod Penal pentru ca Popescu să fie încarcerat.

“Gică Popescu le-a cerut avocaților să înceapă demersurile juridice pentru a intenta un proces Statului Român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru modul în care s-a decis reținerea lui”, conform Fanatik.

Fostul colaborator al fraților Becali la firma de impresariat urmează să ceară, pe lîngă reabilitarea sa și stabilirea nevinovăției, o sumă importantă de bani, cifra exactă urmînd fi stabilită doar după ce Gică Popescu și avocații săi vor stabili efectele negative materiale și morale cauzate de arestarea sa.

“Momentan, nu ne-a specificat despre ce sumă este vorba, doar că are de gînd să ceară mulți bani statului român, peste un milion de euro. Este prematur să vorbeasca despre o cifră exact”, au precizat, pentru Fanatik, apropiații lui Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here