Prima vizită externă a lui Klaus Iohannis va fi în Republica Moldova

0
42

În data de 22-23 ianuarie 2015 va avea loc prima vizită externă a noului preşedinte al României, Klaus Iohannis. Acesta urmează să meargă în Republica Moldova. Anunţul a fost făcut de către Secretarul general al Aparatului preşedintelui Republicii Moldova, Ion Păduraru.

klaus-johannis-pnl.z2nxp8f4gh

Klaus Iohannis se vă întâlni cu liderii formaţiunilor politice din Republica Moldova şi va ţine de asemenea, un discurs la una dintre universităţile din Republica Moldova.

Acesta a mai făcut o vizită în data de 28 noiembrie la Chişinău, moment în care Klaus Iohannis a susţinut o conferinţă de presă comună cu preşedintele PLDM, fostul premier Vlad Filat.

”Pe 30 noiembrie, cetăţenii Republicii Moldova au şansa să aleagă un viitor european pentru ţara lor, o schimbare în bine care se va resimţi în viaţa de zi cu zi a fiecăruia. Orice soluţie aleasă pe 30 noiembrie trebuie să fie agreată de o majoritate a cetăţenilor Republicii Moldova. Este de datoria tuturor liderilor politici angrenaţi în această campanie electorală să nu creeze ciocniri de interese între diferitele comunităţi din interiorul statului şi să se concentreze pe prezentarea unor proiecte care să răspundă nevoilor cetăţenilor Republicii Moldova. Am speranţa că cei cu drept de vot vor opta pentru un viitor pro-european, fac apel cu precădere şi la cei cu cetăţenie română”, a declarat atunci Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis consideră că Republica Moldova este o ţară importantă pentru România în ceea ce priveşte relaţiile externe.

”România cu siguranţă are o datorie de necontestat faţă de Republica Moldova: constituirea unui spaţiu comun de democraţie, stabilitate şi prosperitate pentru cetăţenii români şi moldoveni. Iar unul dintre obiectivele principale ale politicii externe este susţinerea în cel mai clar mod cu putinţă a parcursului european al Republicii Moldova”, a adăugat acesta.

Astfel că Klaus Iohannis doreşte să menţină o relaţie cât mai bună cu Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here