0 Shares 58 Views

De astăzi începe iarna: cod galben de ninsori în 31 de județe

admin Dec 26, 2014
0 59

Iarna începe încet-încet să-și intre în drepturi. Se pare că de revelion vom avea o iarnă ca în povești. Institutul național de meteorologie și hidrologie a emis un cod galben pentru avertizări de ninsoare pentru 31 de județe din România.

temp_judete_i37fhm01sq6q7jkuhp2hdefi57gdchbm_82_89932300

În intervalul 26 decembrie -ora 20 până în 27 decembrie- ora 20 în sudul, sud-estul şi local în centrul ţării, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va ninge şi se va depune strat de zăpadă, ce va depăşi local 20 cm. În Dobrogea, iar în prima parte a nopţii de vineri 26 decembrie spre sâmbătă 27 decembrie şi în Muntenia şi Oltenia, precipitaţiile vor fi mixte şi, izolat, vor fi depuneri de polei.

Începând de duminică seara (28 decembrie) ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, iar în sud şi sud-est vor fi abundente şi se va depune un strat nou şi consistent de zăpadă. În Lunca Dunării şi în Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei.

În cea mai mare parte a Munteniei, în jumătatea de sud a Moldovei, în Dobrogea şi în estul Olteniei, vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

Și Poliția Română a emis un comunicat care îi vizează pe toți șoferii care se vor aventura la drum în această perioadă.

„În condiţiile schimbării situaţiei meteorologice, recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum fără a verifica starea traseului pe care urmează să îl parcurgă. Pentru siguranţa deplasării, recomandăm şoferilor să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă, totuşi circulă pe drumuri cu probleme, să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie”, a spus purtătorul de cuvânt al MAI Monica Dajbog.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category