0 Shares 72 Views

Cele mai bune remedii antimahmureală

admin Dec 26, 2014
0 73

În aceste zile de sărbătoare mulți dintre noi exagerează mai mult sau mai puțin cu băuturile alcoolice. Durerea de cap de a doua zi este cea care ne dă cele mai mari bătăi.

mahmureala

Iată câteva remedii pentru a scăpa cât mai repede de acestă durere de cap:

1. Miere și lămâie
Probabil te-ai obișnuit să folosești aceste două alimente pentru a vindeca durerile în gât sau răgușeala, neștiind că ele sunt extrem de bune și pentru mahmureală. Încălzește un ibric cu apă fierbinte și adaugă-le pe cele două, deoarece ele vor da o mână de ajutor organismului tău, care are trebuie să proceseze alcoolul.

2. Sucul cu lămâie
Sucurile carbogazoase care conțin lămâie galbenă și verde ar putea reprezenta cheia în tratarea mahmurelii, întrucât ajută corpul să proceseze alcoolul, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii chinezi. Băuturile carbogazoase care conțin lămâie s-au numărat printre cele care grăbesc procesul ALDH, astfel că alcoolul este metabolizat mai repede, iar perioada de mahmureală scade.

3. Apă din belșug
Deshidratarea este vinovată pentru starea de rău pe care o resimți în mahmureală. Înlocuiește lichidul pierdut cu apă și sucuri naturale.

4. Ghimbir
Ghimbirul este folosit demult pentru combaterea grețurilor și a răului de mare, deci poate fi adaptat de minune pentru combaterea mahmurelii. Prepară puțin ceai din rădăcina acestei plante și apă fierbinte, adaugă apoi sucul de la o portocală și zeama de la jumătate de lămâie peste ele. Nu în ultimul rând, pune și o linguriță de miere ca să îndulcești băutura.

5. Murături
Poți să deschizi și un borcan cu murături înainte de a merge la culcare. În Bulgaria se spune că un pahar de iaurt din lapte de oaie te va scăpa de durerile de stomac. Irlandezii au, însă, unul dintre cele mai ciudate remedii. Tradiția populară spune că o persoană care suferă de mahmureală trebuie îngropată până la gât în nisip umed , dacă vrea să se trezească rapid după beție.

Sursa Independent

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category