0 Shares 174 Views

10 ani de la cel mai devastator tsunami

admin Dec 26, 2014
0 175

Țări din Asia lovite de un tsunami devastator exact în urmă cu 10 ani își comemorează joi cei aproximativ 230.000 de morți în urma uneia dintre cele mai grave catastrofe naturale din istoria lumii moderne.

60326639

Tsunamiul care a lovit în dimineața zilei de 26 decembrie 2004 a decimat comunități întregi pe coastele Indoneziei, Sri Lankai, Indiei si Thailandei, relateaza agenția DPA.

Declanșat de un cutremur cu magnitudinea de 9,1 grade în Oceanul Indian, valul gigantic a ucis peste 130.000 de oameni doar în Indonezia, unde urmează să înceapă primele ceremonii.

Atunci, mii de turişti se bucurau de sărbătoarea Crăciunului pe malurile Oceanului Indian. Bucuria s-a transformat într-un coşmar când un cutremur de 9,3 grade produs în largul arhipelagului indonezian, a provocat valuri tsunami care au devastat mii de kilometri de pământ. Puhoaiele au măturat tot ce le-a stat în cale.

Oamenii care făceau plajă s-au trezit purtaţi de valuri, printre bucăţi de moloz şi copaci rupţi. 13 ţări au fost afectate, dar cele mai grave pagube s-au înregistrat în Indonezia şi Thailanda.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category