0 Shares 146 Views

Nostalgicii comunismului au venit în pelerinaj la mormintele lui Nicolae și Elena Ceaușescu

admin Dec 25, 2014
0 147

Ca în fiecare an din ultimii 25 care au trecut de la execuția soților Ceaușescu și eliberarea României de comunism, zeci de nostalgici ai fostului regim s-au adunat de Crăciun la cimitirul Ghencea din Capitală.

mormant_nicolae_ceausescu_epochtimes_romania_com_35172300

Oamenii au venit ca în fiecare an, cu lumânări și coroane pentru a cinsti memoria celui pe care îl consideră cel mai mare conducător al României.

„La 25 de ani de la asasinarea lui Nicolae Ceaușescu, românii îl consideră cel mai mare conducător din toate timpurile. Numai cu Iisus Hristos s-a mai întâmplat așa ceva iar după secole el continuă să acapareze sufletele a tot mai mulți oameni. Făcând paralele între viața lui Iisus Hristos și viața lui Nicolae Ceaușescu constatăm cu uimire asemănările acestora”, a citit unul dintre cei care îl regretă pe fostul dictator.

Oamenii spun că o duc mai rău decât în vremea comunismului și își amintesc că atunci aveau locuri de muncă și se puteau mândri cu ceea ce faceau.

„Istoria ne va dovedi că el a avut dreptate. După 25 de ani de la moartea lui nu văd o schimbare. Eu după timpul lui mă pot mandri. Am lucrat la metrou, la Casa Poporului. 90% din populație stă în casele făcute tot de el”, spune unul dintre oamenii prezenți la cimitirul Ghencea.

Un altul acuză că Ceaușescu a fost asasinat și că Iliescu a folosit poporul pentru a da o lovitură de stat.

„Aș putea spune că regret timpurile fiindcă au fost niște speranțe deșarte, a fost un asasinat politic. A fost o lovitură de stat cu ajutorul maselor. Acest Ion Iliescu care e un criminal și un trădător, a dat mână liberă tuturor afaceriștilor criminali”, consideră un alt susținător al fostului dictator.

Tu ai trăit acele vremuri? Îți mai aduci aminte cum a fost? Ce ți-a rămas cel mai mult în minte din acele vremuri?

Sursa: B1TV

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category